Haberler

Maden Ocağının Bazı Kapılarının Kilitli Tutulduğu İddiası

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tutkun: "TTK Üzülmez Müessesi'ndeki kapı kilitleme olayını yaklaşık 3 yıldır yaşıyoruz.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçilerinin, ocaktaki bazı kapıların kilitli tutulduğu iddiasını mahkemeye taşıdıklarını bildirdi.

Tutkun, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yerin metrelerce altından kömür çıkartan maden işçilerinin ocaktan erken çıktığı gerekçesiyle çıkış kapılarının kilitlendiği iddiasını yetkililere bildirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın genelgesine rağmen, işçilerin iş sağlığı ve güvenliklerinin risk altında olduğunu öne süren Tutkun, şöyle konuştu:

"Üzülmez Müessesi'ndeki kapı kilitleme olayını yaklaşık 3 yıldır yaşıyoruz. Bununla ilgili bir sürü girişimlerde bulunduk ve eylemler yaptık ama bir netice alamadık. Olay 9 Temmuz'da yargıya intikal etti. Mahkeme kararını bekliyoruz. Mahkeme kararından sonra bu işlerin düzeleceğini bekliyorum. Kapı kilitleyerek üretimin artmayacağını, kazaların azalmayacağını ve en ağır şartlarda çalışan maden işçisinin en fazla ihtiyacı olan şeyin moral, motivasyon olduğunu söyledik. Buna rağmen uygulama sürdürülüyor. 'Maden işçisi ne kadar moral ve motivasyonlu çalışırsa üretim o kadar artar ve kazalar düşer' dememize rağmen oradaki müessese müdürünün uygulamasından kaynaklanan bir olaydır."

TTK'nın Karadon, Kozlu, Amasra, Armutçuk Müesseseleri'nde böyle bir uygulamanın olmadığını vurgulayan Tutkun, kapı kilitlenmesi konusunun bir an önce çözüm bulunmasını istediklerini sözlerine ekledi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title