Haberler

    Maddi Manevi' Primleri İçin İade İstemi

    2010 FIBA Dünya Kupası'nda ikinci olan A Milli Takım'a verilen 28 milyon TL'lik primin 'usulsüzlük' gerekçesiyle iadesi istendi.

    2010'da ülkemizde yapılan FIBA Dünya Kupası’nda Türkiye engelleri bir bir aşıyordu... 8 Eylül’de Slovenya’yı 95-68 yendiğimizde takım kaptanı Hidayet Türkoğlu, canlı yayında “Maddi manevi her türlü desteği bekliyoruz” diyerek prim istediklerini açık açık söyledi. 11 Eylül’deki Sırbistan galibiyeti sonrası da ‘Tekrar söyleyeyim mi dedi’ ve yine prim talebinde bulundu.

    BAŞBAKAN ERDOĞAN VERMİŞTİ

    O turnuvada 12 Dev Adam, ülkemizi gururla temsil etmiş ve dünya ikinciliği kürsüsüne çıkmıştı… Buraya kadar her şey normal ama sonrası, içinden çıkılması güç ve davayı da beraberinde getiren bir krize dönüşmüştü. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan , 12 Dev Adam’a rekor prim vermişti. A Milli Takım’a toplam 28 milyon 70 bin TL’lik ödeme yapılmıştı. Ancak bu prim konusu yargıya taşındı.

    'ÖRTÜLÜ ÖDENEK' DENDİ AMA...

    Millet Gazetesi'nin haberine göre;paranın nereden karşılandığı ve kimlere dağıtıldığı tartışıldı, eleştiri aldı. Önce örtülü ödenekten karşılandığı söylendi. Konunun yargıya taşınmasının ardından primlerin Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü tarafından karşılandığı duyuruldu. Fakat bunlar konunun kapanmasını sağlamadı.

    Teftiş Kurulu primlerle ilgili raporusunu hazırladı ve dağıtımda usulsüzlük olduğunu belirtip 'paranın geri verilmesini' istedi.

    KAYNAK: MİLLET GAZETESİ

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Slovenya Türkiye Eylül Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title