Haberler

Maddi Durumu İyi Olmayanlara "Tüp Bebek" Müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, maddi durumu iyi olmayan ancak bebek sahibi olmak isteyen annelere "tüp bebek" yaptırma müjdesi verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, maddi durumu iyi olmayan ancak bebek sahibi olmak isteyen annelere "tüp bebek" yaptırma müjdesi verdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de bir ilke imza atmaya hazırlandıklarını belirtti.

Anneliğe ve kariyere önem verdiklerini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Bir taraftan kariyer yapıp, bir taraftan da toplumun yaşlanmasına müsaade etmememiz gerekiyor. Bizim en büyük gücümüz yetişmiş insandır. Bakanlığımız döneminde sosyal güvencesi ve tüp bebek yaptıracak parası olmayanlar için sosyal sorumluluk olarak bir takım hastanelerden tüp bebek desteği sağladık. Uygulama henüz kampanyaya dönüşmedi, yaklaşık 200'e yakın kadından direkt talep aldık. Kısa süre içerisinde Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalayacağız."

Kadınların eğitimine dikkati çeken Şahin, kızların üniversiteye gitme oranının yüzde 17'lerden 35'lere çıktığını, yüzde 70'inin de istihdam edildiğini vurguladı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title