Haberler

Madde Bağımlığından Kurtulan 80 Genç Kahvaltıda Buluştu

Bursa ALDER ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi ile 80 madde bağımlısı genç topluma kazandırıldı.

Bursa ALDER ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi ile 80 madde bağımlısı genç topluma kazandırıldı.

Bursa'da madde bağımlısı gençleri topluma kazandırılması için başlatılan kampanya meyvelerini vermeye başladı. Madde bağımlısı 80 genç bağımlılıktan kurtularak meslek sahibi oldu. Bağımlılıktan kurtulan 80 genç ve projeyi düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Altıngençlik Kulübü Derneği, kahvaltıda bir araya geldi. Bağımlılıktan kurtulan gençler meslek edindirme kurslarında meslek sahibi oldu. Toplantıda konuşan Bursa Altıngençlik Kulübü Derneği Başkanı Halit Şefikoğlu, "Projenin amacı sosyal risk altında bulunan suça eğilimli uçucu ve uyuşturucu madde kullanan çocukları ve ergenleri maddeden uzaklaştırarak fiziksel, ruhsal, zihinsel ve eğitimsel eksikliklerini gidererek topluma kazandırmak. Gençlerin müzik eğitimleri, halk dansları, spor karşılaşmalarına katılımını sağlamak İşkur ile işbirliğine giderek iş sahibi olmalarına olanak sağlayarak kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili kurslar vererek meslek sahibi yapıyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ise, "Bizim Bursa'yı nasıl dünya markası yaparız diye düşünen çok değerli bir başkanımız var. Biz sanata, sanatçıya ve spora devamlı sahip çıkıyoruz. Toplumdaki zor durumda olan herkese sahip çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Madde bağımlısı olup bağımlılıktan kurtulan Ersel Akyıldız da, "Benim için madde bağımlılığıyla savaşın Çanakkale savaşından farkı yok, Çanakkale'de dedelerimiz vatan toprakları elden gitmesin diye uğraştı. Şimdi ise vatanın evlatları elden gidiyor. Elden gitmemesi için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title