Haberler

Maçın Ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Akçay: "Penaltı pozisyonu dışında pozisyon vermeden kapattığımız bir maçtı" Elazığspor Antrenörü Saraloğlu: "3 4 gün içinde maksimum çalıştık ama karşılığın...

Spor Toto Süper Lig'de Elazığ spor'u sahasında 4-0 yenen Trabzon spor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, maçı, penaltı dışında pozisyon vermeden kapattıklarını söyledi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın başından itibaren bir tembellik yaşadıklarını ancak ilerleyen bölümde oyuna hakim olduklarını anlattı.

"Top rakipteyken istediğimiz baskıları biraz daha arttırmamız lazım" diyen Akçay, şöyle devam etti:

"Penaltı pozisyonu dışında pozisyon vermeden kapattığımız bir maçtı. İkinci yarı oyuna iyi katkı verdik, yardımlaşma gayet iyiydi. Kazanmak güzel. 10. maçı oynadık ve ilk yarıda 7 maç kaldı. Zorluk derecesi yüksek maçlarda oynayacağız. Dolayısıyla bu 3 puan önümüzdeki günler için iyi temel oluşturdu."

Akçay, penaltı kurtaran Onur Recep Kıvrak'ın performansına ilişkin, "Onur, Trabzon spor için bir şans. Kaptan ve kaleci olarak çok iyi bir çizgisi var ama genç insanların inişleri çıkışları olabilir. Bu, zaman içerisinde olgunlaşmayla ilgili. Onur'un şu anki konumundan çok, gelecekte Trabzon spor ile ilgili dönemini de programlamak lazım. İyi bir oyuncuya sahibiz" değerlendirmesini yaptı.

-"Bana göre tahrik edici bir ortamdı"-

Maç sonrası iki takım futbolcuları arasında yaşanan olaylara da değinen Akçay, "Bana göre tahrik edici bir ortamdı. Biz de bu ortama mümkün olduğunca dışarda kalmaya çalıştık ama içine çekildiğimiz anlar oldu. Bilica'nın, Olcan'ın boğazına sarıldığını fark ettik. Yine de spor ailesiyiz, maç öncesi veya sonrası bunları tolöre edebilmeliyiz. Bunları aşmalıyız. Çok gülünç bir durum, kabul edilebilir değil" diye konuştu.

Akçay, attığı golden sonra sakatlanarak oyunu yarıda bırakan Yusuf'un MR'ının çekildiğini belirterek, "Yusuf'un bağ dokusunda küçük de olsa bir ödem var. Tedavisine hemen başlandı. Sahalardan çok uzak kalacağını düşünmüyorum" dedi.

Akçay, ilk kez forma şansı verdiği Kadir Keleş'in de görevini iyi yaptığını sözlerine ekledi.

-Elazığspor-

Elazığspor Antrenörü İrfan Saraloğlu ise teknik direktör Okan Buruk'un 3-4 gün önce göreve başladığını hatırlatarak, "3-4 gün içinde maksimum çalıştık ama karşılığını hemen almayı beklersek yanlış olur. Takımımızın bazı eski kötü alışkanlıkları vardı. Takım psikolojik olarak yıpranmış durumdaydı. Bunları giderebilmek çalıştık ancak maça bu kadar etki etti" diye konuştu.

Rakipleri karşısında istemedikleri bir sonuç aldıklarını ifade eden Saraloğlu, şöyle devam etti:

"Trabzonspor'u maç öncesi iyi analiz etmiştik. Hızlı, hücumda etkin oyuncuları var. Geniş alan verirseniz etkili olup skoru bulabiliyorlar. Oyun, penaltı pozisyonuna kadar istediğimiz şekilde gelişti. Penaltı gol olmalıydı. Futbol bu, penaltı kaçırabiliriz ama ardından hücuma çıkışta kaptırdığımız topla kontra yedik ve Trabzonspor'un en iyi özelliğini ortaya çıkardık. İkinci golü attılar. Direncimiz kırıldı. Yakın gelecekte toparlanıp istediğimiz neticeleri alacağız."

Saraloğlu, Bilica'nın gördüğü kırmızı kart pozisyonundan hoşnut olmadıklarını, disiplinden taviz veremeyeceklerini sözlerine ekledi.

-Futbolcuların görüşleri-

Trabzonspor'daki ilk golünü atan Emre Güral, "Gol atmamdan çok takımımın kazanması önemli. Hepimiz Trabzonspor'un kazanması için çalışıyoruz.  Onur ağabeyin kurtarışları çok önemliydi. Geçen hafta kaybettiğimiz 3 puanı telafi ettik" ifadesini kullandı.

Kadir Keleş, Trabzonspor formasını giymenin hayali olduğunu ifade ederek, "Hocam şans verdi, inşallah onu utandırmamışımdır" diye konuştu.

Elazığspor'un takım kaptanı Çağlar Birinci de farklı sonuçla mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederek "Hoca değişikliği, kan değişimi oldu. İkinci yarıya baskılı, istekli başladık. Penaltı kaçırdıktan ve gol yedikten sonra direncimiz kırıldı. Hatalarımızı düzelteceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Çağlar, Trabzonspor ile adının geçmesine ilişkin bir soru üzerine, "Yıllardır Trabzonspor ile adım geçiyor. Ben Trabzonluyum, Trabzon'u seviyorum ama Elazığ'ın ekmeğini yiyiyorum. Böyle bir takımda böyle soruya cevap vermek doğru değil. Elazığspor'un geleceğini ve ligdeki yerini garantiledikten sonra kulübüm, ben de oturur doğru kararı veririz" diye konuştu.

İbrahim Kaş ise haftalardır kötü sonuçlar aldıklarını belirterek "Okan hocanın eksikliklerimizi gördüğüne inanıyorum. Çok zor maçtı. Penaltıyı gole çevirsek maçı daha farklı izlettirebilirdik" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

İrfan Saraloğlu Mustafa Akçay Trabzonspor Elazığspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title