Haberler

Lüleburgaz'dan Kısa Kısa

Öğretmenlere ''Mesleki bilgi ve becerilerin desteklenmesi'' eğitimi verildi.

Lüleburgaz Milli Eğitim Müdürlüğünce, öğretmenlere, "Mesleki bilgi ve becerilerin desteklenmesi" eğitimi verildi.

Lüleburgaz Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, anaokulu ve birinci sınıf öğretmenlerinin mesleki bilgilerini artırmak için bu programı düzenlediklerini söyledi.

Öğretmenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin desteklenmesi için çalışma yapıldığını belirten İnce, bu tür programların devam edeceğini ifade etti.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Uzm. Dr. Tülay Üstündağ da, mesleki bilgi ve becerilerin desteklenmesi konusunun çok önemli olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin mesleki bilgileri ne kadar iyi olursa öğrencilere yaklaşımının da o oranda iyi olacağını ifade eden Üstündağ, "Öğrencilerimize bir şeyler verirken onları tek kalıp içine değil onların yaratıcı düşüncelerini dışarı çıkarıcı şekilde çalışma yapmalıyız. Öğrencilerde yaratıcılık ve gelişimin artması için kitaptakine bire bir uymak yerine o anlama gelecek başka sözcüklerle onların konuyu anlaması ve kavranması sağlanması gerekiyor" diye konuştu.

Üstündağ, daha sonra öğretmenlere mesleki bilgi ve becerilerin desteklenmesi konusunda bilgiler verdi.

Dünya Tiyatrolar Günü

Lüleburgaz'da Dünya Tiyatrolar Günü kutlandı.

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Aşkiye Neşet Çal salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, tiyatronun önemli olduğunu söyledi.

Gelişmek ve büyümek isteyen belediyelerin tiyatroya çok önem vermesi gerektiğini vurgulayan Özkan, "Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman kültür ve sanata çok büyük destekler verdik. Lüleburgaz'ı kültür merkezi yaptık. Lüleburgaz'da her ay tiyatrolar sergileniyor. Lüleburgaz Belediyesi olarak dün olduğu gibi yarında kültür ve sanata önem vereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiirler okundu. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

dünya tiyatrolar günü lüleburgaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title