Haberler

Lösemiyle Mücadele Projemiz Devam Ediyor

Güncelleme:

"Lösemiyle Yolculuk Projesi" Ankara Merkez ve LÖSEV in şubelerinin bulunduğu illerde hayata geçirilmeye devam ediyor.

Lösemiyle Yolculuk Projesi kapsamında, Ankara başta olmak üzere illerde bulunan şubelerde ailelerin katılımıyla hayata geçirilen toplantıların en sonuncusu dün, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya ‘da eş zamanlı olarak, kapalı devre canlı yayın sistemiyle gerçekleştirildi.

 

Ankara'da gerçekleşen toplantıda  konuşan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer ailelerin çıktığı bu zor yolculukta vakıf olarak her zaman yanlarında olduklarını belirterek “ Bu zorlu süreçte bizi aileniz olarak görün ve hayata çok daha fazla bağlanın, ulu bir çınar gibi toprağa sarılın ve elbirliği ile güzel günler göreceğimize inanın” dedi.

 

Lösemiyi yenen gençlerinde söz aldığı projede tedavi sürecini anlatan Merve Kavakcı “ 15 yaşında lösemiye yakalandığını ve tedavisinin 3 yıl sürdüğünü, eğitimine bir yıl ara verdiğini ve bu zorlu yolculukta  moralin çok önemli olduğunu ifade ederek “ Şimdi çok iyiyim, bu sene üniversiteden mezun oluyorum ve bende sağlık personeli olacağım” dedi.

 

Lösev tarafından tedavisi tamamlanan bir diğer genç olan Eyüp Kaya ise şöyle konuştu, “ 15 yaşında lösemiye yakalandım ve şu an 29 yaşındayım. Lösev benim her zaman yanımda oldu. Tedavim bittikten sonra da yanımdaydı, dokuz yıldır Lösev’de bilgi işlem personeli olarak çalışmaktayım. Tedavim süresince çok sıkıntılı anlarım vardı ama arkamı ne zaman dönsem orada Lösev vardı. Şimdi Lösev sizin de yanınızda bende tedavisi devam eden kardeşlerim için var gücümle çalışacağım.”

 

Büyük beğeni ve alkış alan konuşmalarının ardından yeni tanı alan ailelelere ihtiyaçlarına göre hazırlanan özel yardımlar  iletildi.

 

LÖSEV, Lösemiye yeni yakalanan çocukların ailelerine; lösemi hastalığı, tedavi süreci ve bu süreçte karşılaşılacak zorluklarda LÖSEV’in katkıları, Vakfın deneyim ve birikimlerinin paylaşılması, hastalık boyunca yalnız olmadıklarını hissettirmek üzere sürdürülebilir bir dayanışma programı olarak Lösemiyle Yolculuk Projesi’ni bu yılın başında başlatmıştı.

“LÖSEMİYLE YOLCULUK” adlı projede; yeni tanı almış aileye Lösemi hastalığı, tedavi süreci, sağlıklı beslenme kuralları ve hijyenin önemi hakkında ailelere periyodik olarak bilgilendirme ve eğimleri iki ayda bir sürdürüyor.

Proje kapsamında, düzenli olarak yapılacak toplantılarda; tıp, psikoloji ve sosyoloji alanlarında uzmanlar, ailelere periyodik olarak bilgilendirme ve eğitime tabi tutulacak.

 

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ankara Merkez İstanbul İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title