Haberler

Lokantacılar Odası Başkanından 'Merdiven Altı' Üretim İsyanı

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Merdiven altı üretim yapanlar, mesleğimize zarar veriyor" dedi.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Merdiven altı üretim yapanlar, mesleğimize zarar veriyor" dedi.

Lokantacılık mesleğinin ustalık belgesi gereken bir iş olduğunu söyleyen Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Lokantacılık mesleği dışarıdan bakıldığında basit gibi görülsede, özveri ve dikkat isteyen bir meslektir. Bizler direk olarak insan sağlığına hitap eden işletmeleriz. Bu işi tamamen eğitimini almış, yalnızca para kazanma hırsı ile değil, meslek ahlakı ile örtüşecek şekilde yapıldığında daha iyi sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Bir tarafta kira ödeyen, yanında eleman çalıştıran, SSK ve Bağ-Kur ödeyen, her türlü yasal sorumluluklarını yerine getiren esnafımız, diğer tarafta kira vermeden, hiçbir kural tanımadan, pazarları seyyar şekilde yemek satarak faaliyette bulunan kişiler var" dedi.

Köse ayrıca, "Ruhsatsız, merdiven altı üretim yapan, ruhsat harici faaliyette bulunan, maliyetinin altında çalışan işletmeler yer almaktadır. Çay ocakları kahvaltı evi adı altında herşeyi satmakta, bakkallar saç kavurma, ekmek arası satarak faaliyette bulunmaktadır. Lokantacılık, ustalık belgesi gerektiren, hijyen ve sanitasyonun önemli olduğu saygın meslektir. Fakat tedbirlerdeki kusurlar sektörümüzü ne hale getirdi. Bütün bu olumsuzluklar haksız rekabete sebebiyet vermekte ve işini hakkıyla yapan esnafımız zarar görmektedir. Sektörümüzdeki bu olumsuzluklar bizi üzmektedir" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title