Haberler

Lodos Da Uçaklar Ataköy'den İnince Şikayetler Arttı...

Lodos Nedeniyle Atatürk Havalimanı'na İniş Yapan Uçaklar Ataköy Florya İstikametindeki Yeni Onarılan 05-23 Pistini Kullanınca Ataköylüler Gürültüden Şikayetçi Oldu.

Lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçaklar Ataköy Florya istikametindeki yeni onarılan 05-23 pistini kullanınca Ataköylüler gürültüden şikayetçi oldu.

Uçakların gürültüsünden rahatsız olan Ataköylüler bunun üzerine Devlet Hava Meydan İşletmesini telefonla arayarak şikâyetlerini dile getirdiler.

Uzunu süre bakımda olan ve geçtiğimiz Temmuz ayında hizmete yeniden giren 05-25 pisti açıldığı günden bu yana sadece uçakların inişi için kullanıyor. Verilen bilgiye göre rüzgarın yönüne göre uçakların inişinde şayet kuzeyli rüzgar varsa uçak deniz üzerinden gelip Ataköy istikametine iniyor. Güney rüzgarı varsa bu kez uçak Ataköy üzerinden gelip Florya istikametine iniyor. Sefaköy Florya istikametindeki birbirine paralel iki pist ise kalkış için kullanılıyor. Ancak orada da sol tarafataki pist bakıma alınınca kalkış için hizmet veren pist sayısı sadece bir tane oluyor

MAHKEME DEVAM EDİYOR

Sabah erken saatlerden itibaren oturdukları apartmanların üzerinden geçen uçak gürültüsüyle uyandıklarını belirten Ataköy 10. Kısım Muhtarı Aylin Keserkaya, "Pistin uzatılmasının ardından içinde bulunduğumuz durum daha da çıkmaz bir şekle büründü. Artık uçaklar binalarımıza çok daha yakın geçiyorlar. Bu da sakinlerimizde büyük bir endişe yaratıyor. Çocuğu olan sakinlerimizden uçak gürültüsü nedeniyle yüzlerce şikayet alıyoruz. Hukuki süreç devam ediyor. 2007 Nisan ayında açtığımız dava Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde devam ediyor. Eğer bu süreçten de bir sonuç alamazsak hakkımızı İnsan Hakları Mahkemesi'nde aramaya devam edeceğizö şeklinde konuştu.

LODOSLU HAVADA İNİŞLER ATAKÖY'DEN OLACAK

Konu ile ilgili bilgi veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri, güneyden gelen rüzgarlar estiği sürece tüm inişlerin Ataköy üzerinden yapılacağını belirterek şunları söylediler:

"Bilindiği gibi eskiden kısa pist olarak bilinen 05-23 pisti 1,5 yıldan beri bakımdaydı. Bu süre içinde Ataköylüler çok rahat etti. Şimdi bu pist hizmete girdi. İnişler bu pisten yapılıyor. Havada kuzeyli rüzgarlar varsa inişler deniz üzerinden gelip Ataköy istikametine oluyor. Bugün olduğu gibi güneyli rüzgarların estiği havalarda ise çok şiddetli olmadığı takdirde inişler Ataköy üzerinden oluyor. Rüzgar daha çok şiddetlenirse pilotun inisiyatifi ile uçağın yan rüzgar yememesi için şu anda sadece kalkış yapılan eski uzun piste iniş yapıyorlar. Nitekim bugün güney rüzgârının (lodos) çok şiddetlendiği bir anda THY'nin iki uçağı yan rüzgâr yeme endişesi ile bu piste pas geçerek havada tur attılar ve diğer piste iniş yaptılar. Bundan sonrada güney rüzgârları estiği sürece inişler sadece Ataköy üzerinden yapılacaktır."

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title