Haberler

Limonsuz Bir Hayat Onun İçin İmkansız

Güncelleme:

Ailesi, 1974'teki Kıbrıs Barış Harekatından sonra KKTC'ye yerleştiği için bu ülkede doğan şoför, yediği her şeyi, üzerine limon sıkarak tüketebiliyor.

Ailesi Trabzonlu olan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşayan Taner Çil, tatlı-acı, soğuk-sıcak ne olursa olsun yiyeceği her gıdanın üzerine limon sıkıyor.

Girne'de şoförlük yapan Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının Kıbrıs Barış Harekatı gazisi olduğunu belirterek, kendisinin de ailesinin 1974 yılındaki çıkarmanın ardından buraya yerleşmesinden dolayı adada dünyaya geldiğini söyledi.

Limona özel bir ilgisi olduğunu ve yediği her şeyi üzerine limon sıkarak tüketebildiğini ifade eden Çil, "Limonu çok seviyorum. Kendimi bildim bileli sabah kahvaltısından başlamak üzere öğle yemeğinde, akşam yemeğinde ve ara öğünlerde, aklınıza ne geliyorsa her şeyi limon sıkmadan yiyemiyorum" dedi.

Bu durumu bazı doktorlara da sorduğunu anlatan Taner Çil, tıpta böyle bir veri olmadığını öğrendiğini kaydetti.

Limonsuz bir hayat düşünemediğini vurgulayan Çil, şöyle konuştu:

"Peynir, zeytin, domates, kısacası sofrada ne bulunuyorsa, ne yiyeceksem üzerine limon sıkarım. Öğle ve akşam yemeklerinde, bakliyatlı ürünlerden oluşan yemeklerde, sebzeli yemekler dahil olmak üzere limon sıkmadan yiyemiyorum. Belki garip gelebilir ama et ürünlerini de limon sıkarak yiyebiliyorum. Ne yapayım, limonu çok seviyorum. Bazen gittiğim lokantalarda yemeklerin yanına limon getiriyorlar. Tabii bu bana az geliyor. Biraz daha istiyorum, yetmiyor. Biraz daha isteyince garsonun bakışlarından çok fazla limon istediğimi anlıyorum ama ne yapayım limonu çok seviyorum. Limonsuz hayat benim için yok gibi bir şey. Ana ve ara öğünlerde, acıktığımda atıştırdığım ne varsa onları da limon sıkmadan yiyemem."

Çil, çocukluğunda başladığı bu olaya önce herkesin tedirgin baktığını ancak zaman geçtikçe çevresindeki insanların bu olaya alıştığını dile getirdi.

Limonun yararlı bir besin olduğunu bildiren Çil, "Çocukluğumdan beri hastalandığımı kolay kolay bilmem. Öyle sık sık hastalanmam. Limon, beni çok zinde tutuyor. Kendimi çok enerjik hissediyorum. Yorucu bir işim var ama limon sayesinde akşama kadar yorulduğumu hissetmiyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. Bol bol limon tüketsinler. Sağlık için limon şart" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title