Haberler

Liglerin Ertelenmesi Kulüplere Program Değiştirtti

Kartepe'de kamp yapan 19 kulüp arasındaki Sakaryaspor ile Güngören Belediyespor, TFF tarafından liglerin ertelenmesi üzerine programlarını değiştirerek kampı yarıda bıraktı.

Kocaeli'de Samanlı Dağlarının bin 700 metre rakımlı zirvesi Kartepe'de kamp yapan 19 kulüp arasındaki Sakaryaspor ile Güngören Belediyespor, TFF tarafından liglerin ertelenmesi üzerine programlarını değiştirerek kampı yarıda bıraktı, bazı kulüpler ise 3. etap kamp çalışması için yer arayışına girdi.

Kulüpler için kamp organizasyonu yapan Royal Spor Tesisleri Turizm Ticaret Ltd. Şti. Sportif Direktörü Murat Duran, yaptığı açıklamada, kulüplerin Kartepe'de yaklaşık bin 700 metre rakımlı, tamamen ormanlık alanda serin bir ortamda kamp yapma imkanı bulduğunu ifade ederek, 4'ü olimpik ölçülerde olan 6 futbol sahasıyla gözde kamp alanlarından biri olduğunu söyledi.

Duran, Kartepe'ye Suriye, İran, Suudi Arabistan başta olmak üzere yabancı takımların yoğun ilgisi olduğunu dile getirerek, İstanbul'a yakın olması dolayısıyla kulüplerin öncelikle tercih ettiği kamp merkezleri arasında bulunduğunu kaydetti.

"15 gün kalan kulüpler, 1 günlerini İstanbul'un tarihi yerlerini gezerek geçiriyorlar" diyen Duran, şöyle konuştu:

"Takımlar verimli bir kamp dönemi geçiriyor. Şimdiye kadar Süper Lig'den Eskişehirspor, yurtdışından Suriye A Milli Takımı, Suudi Arabistan ve İran'dan Süper Lig takımları, Bank Asya'dan Giresunspor, Güngören Belediyespor, Sakaryaspor gibi pek çok kulüp ile İkinci Lig klasman grubu ve Üçüncü Ligde mücadele eden takımlardan oluşan 19 kulübü ağırladık. Şu anda 12 takım kamp yapıyor. Eylül ayına kadar 50-55 takımı daha ağırlayacağız. Anlaşmalarımızı yaptık, talep daha fazla ama bu kadarına karşılık verebiliyoruz. "

Murat Duran, kulüplerin Kartepe'de kros yapıp, kuvvete yönelik çalışmalar gerçekleştirebildiği gibi, otelin kondisyon merkezinden ve havuzundan faydalanabildiğini, futbol sahalarındaki antrenmanlarının yanı sıra kamp yapan diğer kulüplerle hazırlık maçı yapma imkanı bulabildiğini de söyledi.

Duran, son yapılan hazırlık maçında İran'ın Süper Lig ekibi Paykan F. C'nin, Suudi Arabistan ekibi Al Taawon'u 3-0 yendiğini ifade etti.

Duran, liglerin ertelenmesine ilişkin ise şunları söyledi:

"Bizim açımızdan hem iyi, hem de kötü oldu. Güngören Belediyespor ile Sakaryaspor 12-13 gün kalacakken, kararın ardından kampı yarıda bıraktı ve 5 günde ayrılmak zorunda kaldı. Kulüpler antrenman ve kamp programlarını yeni takvime göre değiştiriyor. Pek çok kulüp de Ağustos ayının ortaları için tekrar kamp yapma talebinde bulunuyor. "

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Bakmadan Geçme

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title