Haberler

Lice'de Z-Kütüphane Kuruldu

Lice Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "İlçe Halk Kütüphanesi Modernizasyonu" projesi kapsamında Z Kütüphane (zenginleştirilmiş kütüphane) kuruldu.

Lice Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "İlçe Halk Kütüphanesi Modernizasyonu" projesi kapsamında Z-Kütüphane (zenginleştirilmiş kütüphane) kuruldu.

Lice Aile Destek Merkezi binasının ikinci katında kurulan ve güncel kitaplar, bilgisayar, teknoloji odaları, dinlenme ve kitap okuma salonundan oluşan kütüphane, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Kaymakamı Osman Uğurlu, hazırladıkları kütüphane projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini anımsatarak, açılan Z tipi kütüphane sayesinde ilçede kitap okuma seviyesinin yükseleceğini söyledi.

Kütüphaneden öğrenci ile vatandaşların ücretsiz yararlanacağını ifade eden Uğurlu,

in yanı sıra velilerin ve vatandaşların da faydalanabileceğini anlatan Kaymakam Uğurlu, "Kütüphanemiz çocuk ve yetişkinler olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Kütüphaneler teknolojik donanım ve dekor olarak çocukları cezp edici bir platform olmalıdır. Biz de öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve ilçe sakinlerinin faydalanabilmesi için bu kütüphaneyi hayata geçirdik. Amacımız kütüphanemizin sürekli açık olması ve hizmet vermesidir" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Lice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title