Haberler

Libya Ateş Altında

Güncelleme:

Libya'da Batılı Güçlerin Bombardımanının Sabaha Kadar Sürdüğü Bildirildi.

Uluslararası Koalisyon Güçlerinin Libya'ya Yönelik Hava Operasyonları Sırasında 3 ABD Bombardıman Uçağının, Libya'nın Önemli Bir Hava Üssünü de Bombaladığı Bildirildi.

Uluslararası koalisyon güçlerinin Libya'ya yönelik hava operasyonları sırasında 3 ABD bombardıman uçağının, Libya'nın önemli bir hava üssünü de bombaladığı bildirildi.

CBS News'in internet sitesinde yer alan habere göre 3 adet B-2 hayalet

(stealth) bombardıman uçağı, adı belirtilmeyen bu hava üssüne 40 bomba bıraktı. Pentagon yetkilileri ise bu konuda ellerinde bir bilgi bulunmadığını belirttiler.

Libya'da başkent Trablus ile muhaliflerin kalesi Bingazi'deki hedeflere yönelik Batılı güçlerin bombardımanının sabaha kadar sürdüğü bildirildi.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI AÇIKLANDI

Libya devlet televizyonu, koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu 48 kişinin öldüğünü ve 150 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Libya devlet televizyonundan yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 'sivillerin bulunduğu bölgelerde' 48 kişinin öldüğü ve 150 kişinin de yaralandığı iddia edildi. Libya güvenlik güçlerinin açıklamasına yer veren televizyon ayrıca başkent Trablus dahil Sirte, Bingazi, Misrat ve Zuvara şehirlerinin de vurulduğunu kaydetti

LİBYA, BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANTISI İSTEDİ

Libya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplantı düzenlemesini istediği bildirildi.

Haberi duyuran El Cezire ve El Arabiye televizyonları, konuya ilişkin kaynak ya da toplantının amacı konusunda detaylı bilgi vermedi.

Libya devlet televizyonu ise Muammer Kaddafi'nin ülkeye yönelik saldırıyı durdurmanın BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğu olduğunu söylediğini bildirdi, ancak toplantı beklentisine ilişkin herhangi bir ifadeye yer vermedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından bugün Batılı devletler ülkeye hava saldırısı başlatmıştı.

Libya lideri Muammer Kaddafi ise devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, ülkesinin Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51'inci maddesiyle düzenlenen meşru müdafaa hakkını kullanacağını söylemişti.

-EL CEZİRE: "KADDAFİ BİRLİKLERİ BİNGAZİ'Yİ YENİDEN BOMBALADI"-

El Cezire televizyonu, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin muhaliflerin kalesi olan Bingazi kentini bombaladığını duyurdu.

Televizyon, adı açıklanmayan kaynaklara dayanarak verdiği haberinde, Kaddafi'ye bağlı güçlerin tanklardan ateş açtığını ve roket kullandığını bildirdi.

Bazı kent sakinlerinin güvenlikleri için camilere kaçtığı da kaydedilen haber, henüz başka kaynaklarca doğrulanamadı.

Kent, dün de Kaddafi'ye bağlı birlikler tarafından bombalanmıştı.

-TRABLUS'TA UÇAKSAVAR VE PATLAMA SESLERİ-

Libya'nın başkenti Trablus'ta pazar sabahının ilk saatleride aralıksız uçaksavar atışları yapıldığı bildirildi.

Kentteki Reuters muhabirleri, uçaksavar atışlarını patlamalar, makineli tüfek sesleri ve "Allah büyüktür" şeklindeki bağrışmaların takip ettiğini söyledi.

-"LİBYA, AVRUPA'YA YASADIŞI GÖÇÜ ENGELLEMEYECEK"-

Libya devlet televizyonu, Muammer Kaddafi'nin Batılı devletlerin ülkeye yönelik operasyonunu "Haçlı saldırısı" olarak nitelendirdiği konuşmasının ardından bir güvenlik yetkilisine dayanarak, "Libya'nın, Avrupa'ya yasadışı göçü engellemeye yönelik çabalarına son verme kararı aldığını" duyurdu.

Kaynak: AA / Dünya

Politika Güncel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title