Haberler

Leyleklerin Güvenliği İçin Seferber Oluyorlar

Afrika kıtasından göç edip yaz boyunca Aydın'da konaklayan leylekler için elektrik direkleri üzerinde özel yuvalar hazırlayarak güvenli yaşam alanı oluşturan Çakırbeyli mahallesi sakinleri, hayvanseverliğiyle herkese örnek oluyor.

GÖKMEN ŞİRECİ - Afrika kıtasından göç edip yaz boyunca Aydın'da konaklayan leylekler için elektrik direkleri üzerinde özel yuvalar hazırlayarak güvenli yaşam alanı oluşturan Çakırbeyli mahallesi sakinleri, hayvanseverliğiyle herkese örnek oluyor.

Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerine uzun yıllardır leyleklerin bahardan önce gelip yaz sonuna kadar kaldığını, yumurtlayıp yavrularına uçuş eğitimi verdikten sonra göç ettiklerini söyledi.

Yuvalarını genellikle elektrik direkleri üzerine yapan leyleklerin akıma kapılarak öldüğünü, bunun da kendilerini son derece rahatsız ettiğini ifade eden Demir, özel yuvalar yaparak bunun önüne geçmek istediklerini dile getirdi.

Demir, elektrik dağıtım şirketinin de desteğiyle her bahar dönemi öncesi leylekler için güvenli mekanlar oluşturduklarını aktararak, şunları söyledi:

"Dünya bir tek insanların yaşaması için değil. Tüm canlı varlıkların yaşama hakkı bulunuyor. Leyleklerin elektrik tellerinde akıma kapılarak ölmesi bizleri son derece üzüntüye sevk ediyordu. Elektrik direklerinin üzerine tellerden uzak bir şekilde yaptırdığımız özel yuvalar sayesinde leylekler artık akıma kapılıp ölmüyor. Güvenli bir şekilde yuvalarını kuruyor, yumurtlayarak yavrularına uçuş eğitimi verebiliyor. Yaz sonunda da güvenli bir şekilde yavrularıyla birlikte yeniden mahallemizden ayrılıyor."

"Göç edince hüzünleniyoruz"

Leyleklerin artık mahalleleriyle bütünleştiğini, Çakırbeyli'nin Aydın'da, "Leylekli mahalle" olarak adlandırıldığını vurgulayan Demir, leyleklerin doğal yaşamını görmek için birçok kişinin ziyarete geldiğini anlattı.

Mahallelerinde bir gölet bulunduğunu, leyleklerin buradan beslendiğini kaydeden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Leyleklerin gagalarıyla topladıkları çalı ve çırpılarla yuvalarını yapmaları, yumurtlamaları, yumurtadan çıkan yavrularına uçuş eğitimi vermeleri, gölette beslenmeleri, ortaya çok güzel manzaraların çıkmasına vesile oluyor. Mahallemiz dışından çok sayıda insan gelip bu doğal yaşamı izleme imkanı buluyor. Halkımız leyleklere çok alıştı. Bahar öncesinde mahallemize geldiklerinde çok mutlu oluyoruz. Yaz sonunda mahallemizi terk ettiklerinde ise sanki akrabalarımızı gurbete uğurluyor gibi hüzünleniyoruz. Mahalleli olarak leyleklerin bu doğal yaşamı içerisinde güvende olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Afrika Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title