Haberler

Lavrov: Ankara'nınki Rusya'ya Karşı Benzeri Görülmemiş Bir Meydan Okumaydı

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyan basınına verdiği röportajda "Ankara'nın eylemi Rusya Federasyonu'na karşı benzeri görülmemiş bir meydan okumaydı." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyan basınına verdiği röportajda şu ana kadar Türkiye yönetiminden ne özür, ne de suçluları gerektiği gibi cezalandırma isteği ve de olayı telafi etmek için hazır olduklarını gösteren bir işaret görmediklerini söyledi.

İTALYAN GAZETECİLERE RÖPORTAJ VERDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi internet sayfası Lavrov'un, İtalyan Limes gazetesi muhabirlerinin sorularına verdiği yanıtları yayınladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalya'nın aylık Limes dergisine röportajda "Türkiye'yi yönetenler ile Türk halkı içindeki dostlarımızı bir tutmuyoruz" dedi.

"BENZERİ GÖRÜŞMEMİŞ BİR MEYDAN OKUMA"

Lavrov, Türkiye ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Ankara'nın eylemi Rusya Federasyonu'na karşı benzeri görülmemiş bir meydan okumaydı. Bu tür eylemlerin Rus Türk ilişkilerini etkilememesi beklenemezdi. Türkiye'ye güvenimiz ciddi anlamda sarsıldı. Bunun sonucunda iki ülke arasındaki işbirliği birçok alanda durduruldu. Bu bizim seçimimiz değildi."

"TÜRKİYE'DEN NE ÖZÜR, NE DE CEZALANDIRMA İSTEĞİ GÖRMEDİK"

"Şu ana kadar Türkiye yönetiminden ne özür ne de olayı telafi etmek için hazır olduklarını gösteren bir işaret, ne de suçluları gerektiği gibi cezalandırma isteği duyduk. Tam tersi, Ankara Türkiye'nin haklı olduğunu ve ihlal edilen egemenliğini koruduğuna ilişkin açıklamalar yapıyor. Tüm bunların ışığında Türk siyasetçilerinin 'Üzgün olduklarına' dair belirsiz sözleri yaşananların ciddiyetine uymuyor."

"RUSYA ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİ"

"Rusya birçok kez Türkiye'deki terör tehdidinin büyümesi ve Türk hükümetinin terörle mücadelede işbirliği yapmaya hazır olmaması sebebiyle duyduğu endişeyi dile getirdi. Bizim seslenişlerimize rağmen, Ankara bölgede faaliyet gösteren terör örgütlerine katılmak için Yakın Doğu ve Kuzey Afrika'ya giden vatandaşların ele geçirilmesi ve Rusya Federasyonu kolluk kuvvetlerine teslim edilmesi konusunda işbirliği yapmaktan kaçındı. Biz teröre sağlanan bu yardımları unutmayız. Aynı zamanda Suriye'deki askerlerimizin ölümünden direkt olarak sorumlu olan bugünkü yönetim ile Türk halkındaki güvenilir ve eski dostlarımızı aynı tutmuyoruz. Rusya için terörle mücadele konusu prensip meselesidir. Bu yüzden Türk hava kuvvetlerinin Rus uçağına saldırısı bizim adımlarımızı etkileyemez. Türkiye'nin provokasyonları bunu hedef aldıysa yanılmışlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Sergey Lavrov Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (173)

atakan:

rusların zoruna gitmiş anlaşılan. . dile kolay 2 dünya savaşından beri bir uçağını cesaret edip düşüren ülke yoktur dünyada . . ama savaş yakındır bence. . ya suriyeden yada kore sebebli büyük bir dünya savaşı olacak bence. . sonunda rusya parçalanacak. .

62
3
yanıtYanıtla
türk:

türkiye komşu der ama komşularını arkadan vurmayı iyi bilir

8
57
yanıtYanıtla
gamze:

Havlamayin lan yobaz fasitleri, zoru gorunce abd ve nato etek altina giriyosunuz cakma osmanlilar

12
49
yanıtYanıtla
türk:

Hoşt . . . .

yanıt4
yanıt1
gamzeye:

Bakiyorumda bu kadar nefretine ragmen turk isminden turkce yazmaktan geri kalmiyosun insanda en once biraz gurur olur madem o kadar korkaksak adresini yaz

yanıt10
yanıt1
tokatli:

arkadaslar bu ''GAMZE'' rumuz ile yazan etek giymis bir PKK lidan baskasi degil, sallayin gitsin. son zamanlarda heryerde bu turler cogaldi dikkat edelim . annesinin fistanini alan PKK li cesitli bayan nicklerle piyasaya cikiyor.

yanıt7
yanıt0
konstruktor:

Lavrov''un Türkiye''deki dostları kimler bilmiyorum ama P''ye yakın bir oyla iktidar olmuş bir ideolojiyi ve bu ideolojiyle paralel hareket eden Türk ordusunun hassasiyetlerini eğer kavrayamayacak kadar cahilse Rusya''nın önümüzdeki dönemde dış siyasette daha da çok sıkıntı çekeceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Putin gibi mafyavari bir şekilde ülkeyi yöneten birine yaranmak için akıldan yoksun demeçler verip durmasın. Akıllı ve sağduyulu hareket etmesi gereken bir süreçten geçiyor.

57
1
yanıtYanıtla
İHANETİN ADRESİ:

İçimizdeki Ruslardan , daha fazla Türkiye düşmanı olanlar var ülkemizde. Düşman dışardan değil içerden geliyor. Aydın, siyastçilik , gazetecilik, Vatanseverlik ve özgürlük kavramları, hainliğin kılıfı olmuş

52
2
yanıtYanıtla
Dogrusu:

Cehennebin dibinden gelmişin lavrov senin suriyede ne işin var Suriye bizim kapı komşumuz.

50
4
yanıtYanıtla
yasin:

hadi yaw sen bizim reisi cumhurumuzu düşman gör onun vatandaşlarını dost bziden size dost olmaz bu saatten sonra

42
6
yanıtYanıtla
Tüm 173 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title