Haberler

Lara Yeniden Spora Dönebilecek

Antrenman maçında sakatlanan Antalya Basketbol Kulübü’nün sporcusu Lara Coşkuntuna, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde geçirdiği başarılı ameliyatın ardından parkelere dönmek için gün sayıyor.

Antrenman maçında sakatlanan Antalya Basketbol Kulübü'nün sporcusu Lara Coşkuntuna, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde geçirdiği başarılı ameliyatın ardından parkelere dönmek için gün sayıyor.

Antrenman maçında düşerek sakatlanan Lara Coşkuntuna, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde olduğu ameliyatla yeniden sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. Yaklaşık 4 yıldır basketbol oynayan Lara Coşkuntuna yaşadığı sakatlığın ardından umudu Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde buldu. Antrenman maçında ciddi bir sakatlık yaşadığını ve yeniden basketbol oynayamayacağı endişesini taşıdığını belirten Coşkuntuna, "Antrenman maçında düştüm. Dirseğim de yere çarptı. Hastaneye gelene kadar çok sancı çektim. Doktorum, Op. Dr. Fırat Oruç sporcu kimliğimden dolayı kolumu alçıya almak yerine cerrahi müdahalede bulunmayı uygun gördü. Böylece iyileşme ve spora dönme sürem daha da kısaldı" diye konuştu.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Fırat Oruç ise, "Hastamız bize başvurduğunda dirsek ekleminde ciddi bir ağrısı ve şişliği vardı. Muanesi oldukça ağrılıydı. Bunun dışında 4 ve 5'inci parmaklarında minimal uyuşmaları mevcuttu. Çekilen grafilerde dirsek eklemini ilgilendiren bir kırığı vardı ve beraberinde de sinir hasarı oluşmuştu. Bu tip durumlarda hem kırığın yeri hem de mevcut sinir hasarına bağlı olarak ileriye dönük sorun olmasın diye cerrahi tedaviyi daha uygun gördük" dedi.

Kırığın yerine ve şeklinin yanı sıra hastanın yaşına bağlı olarak tedavi yöntemini seçtiklerini belirten Op. Dr. Oruç, alçılı tedavi yaptıkları hastalar olduğu gibi cerrahi müdahaleye gittikleri hastaların da olduğunu söyledi. Ameliyat esnasında kırık olan bölgeyi yerine yerleştirip vida ve teller yardımıyla ameliyatı sonlandırdıklarını belirten Op. Dr. Oruç, sözlerine şunları söyledi:

"Ameliyat gayet başarılı geçti. Aynı zamanda kırığın arkasından geçen sinirlerin örselenmiş olduğunu gördük. Onu da kırık hattından uzaklaştırdık. Üçüncü haftada da eklem hareketlerinde sorun çıkmasın diye fizik tedaviye başlayacağız. Bu tip hastaların iyileşme süreci 6 hafta. İleriye dönük herhangi bir sorunun olacağını düşünmüyorum. Lara eski sağlığına kavuşup, tekrar spor yapabilecek." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Medical Park Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title