Haberler

Laparoskopik Mide Ameliyatıyla 5 Hasta Sağlığına Kavuştu

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapalı yöntemle (Laparoskopik) mide küçültme ameliyatı yapılan 5 hasta sağlığına kavuştu.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapalı yöntemle (Laparoskopik) mide küçültme ameliyatı yapılan 5 hasta sağlığına kavuştu.

Genel Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Yavuz Albayrak başkanlığındaki ekibin, Türkiye'de sadece birkaç merkezde uygulanan yöntemle son 4 ay içerisinde ameliyat ettiği 5 hasta, kısa sürede sağlığına kavuştu.

Albayrak, yaptığı açıklamada, ameliyatlarda bir hastanın midesinin tamamen, dört hastanın ise midelerinin yüzde 80-85 lik kısmının kapalı yöntemle alındığını belirerek, şöyle devam etti:

"Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen kapalı yöntem ameliyatından sonra hastalarımız şikayetlerinden kurtarılmıştır. Başarıyla gerçekleştirilen ameliyatların ardından hastalarımız, aynı gün ayağa kalkmış, sonraki günler ise kendi ihtiyaçlarını karşılar hale gelerek gıda takviyesi almaya başlamışlardır. Kapalı yöntemle yapılan mide kanseri ameliyatları açık yönteme göre daha erken iyileşme göstermektedir."

Başhekim Prof. Dr. Bilgehan Erkut da  kapalı yöntemle mide ameliyatı yapılmasının Erzurum için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de tıp bilimi ve sağlık alanında çok güzel adımlar atılıyor. Bunun yansımalarından biride kapalı mide kanseri ameliyatı. Hastanemizde genel cerrahi klinik şefi Albayrak ve ekibi bu ameliyatı da başarıyla gerçekleştirmiştir" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title