Haberler

Kuzyaka'da Bilim Fuarı Düzenlendi

Kuzyaka Ortaokulunun TÜBİTAK desteğiyle hazırlamış olduğu Kuzyaka Ortaokulu 3. Bilim Fuarı yapıldı.

Kuzyaka Ortaokulunun TÜBİTAK desteğiyle hazırlamış olduğu Kuzyaka Ortaokulu 3. Bilim Fuarı yapıldı.

Fuarın açışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapcı, Şube Müdürleri Ahmet Şirin ve Kadriye Gökkaya, okul müdürleri, Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Güngör, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarda öğrenciler, eğitim yılı boyunca derslerinde hazırlamış oldukları projeler ve ürünler sergilendi. Başta Fen Bilimleri olmak üzere, Teknoloji Tasarım, Matematik, İngilizce, Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde hazırlanan 80 proje ve ürün vatandaşların beğenisine sunuldu.

TÜBİTAK ve ROBOTSAN'ın desteklediği ve Türkiye genelinde 300 okulda uygulanacak olan Robotik Uygulamalar projesinin tanıtımı da yapıldı. Öğrencilerin, velilerin, yöre halkının ve diğer misafirlerin katılımıyla tam bir şenlik havasında gerçekleşen Bilim Fuarı, katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Misafirler, çeşitli deneylerin yapılışını görerek, ayrıca bazı deneylere de katılım sağladılar.

Aynı zamanda görsel sanatlar dersinde öğrencilerin yapmış oldukları resimler de, vatandaşlar tarafından gezildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Şirin Gökkaya Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Duygu VanlımobilWeb@haberler.com:

Hazırlayanların eline sağlık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title