Haberler

Kuyucak'ta Köylüler Şap Hastalığı Konusunda Bilgilendirildi

Kuyucak ilçesinde, köylüler şap hastalığı konusunda bilgilendirildi.

Kuyucak ilçesinde, köylüler şap hastalığı konusunda bilgilendirildi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir, ilçede 20 Ocak'ta Bucak köyü ve Kurtuluş beldesinde başlayan şap hastalığı, Çamdibi, Karapınar, Çobanisa ve Yöre köylerine yayılırken, son olarak Kuyucak'ta da görülmesi üzerine ilçenin tüm beldeleri ve köyleriyle birlikte karantinaya alınması kararının verildiğini anımsattı.

Hayvan girişinin ve çıkışının yasaklandığı, Kuyucak'ta, bu nedenle 8 Şubat'taki deve güreşlerinin de iptal edildiğini belirten Emir, hastalık nedeniyle hayvancılığın ekonomik kazancının çok azaldığını ifade etti.

Şap hastalığının "tazminat kesimli hastalık" olduğunu kaydeden Emir, Bakanlığın uygun görmesi durumunda üreticilere tazminatları ödenerek hasta olan tüm hayvanların kesilip gömülmesi ya da yakılması gerektiğini, ancak bunu ekonominin kaldıramayacağını vurguladı.

Emir, hayvanın sıvı ve deri atıklarıyla da bulaşan şap hastalığının, yurt dışından kaçak yollarla gelen hayvanlarla "Asia 1" virüsü ile yaygınlaştığını, 10 yıldır ülkede görülmeyen bu virüse karşı aşı üretilmesi ve uygulanmasında geç kalındığını bildirdi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Emir Kuyucak Çamdibi Bucak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title