Haberler

Kuveyt Menşeli "Etandiol"A Yönelik Olarak İthalatta Uygulanan Dampinge Karşı Önlem Yürürlükten...

Kuveyt menşeli "Etilen glikol"a (etandiol) yönelik olarak İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ kapsamında yürürlükte olan dampinge karşı önlemin yürürlükten kaldırıldı.

Kuveyt menşeli "Etilen glikol"a (etandiol) yönelik olarak İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ kapsamında yürürlükte olan dampinge karşı önlemin yürürlükten kaldırıldı. Söz konusu önlem, Kuveyt'te yerleşik Equate Petrochemical Co. firması için yüzde 6, Kuveyt'te yerleşik diğer firmalar için ise yüzde 20 oranında dampinge karşı önlem uygulanmasını öngörüyordu.

Ekonomi Bakanlığı'nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ'de Kuveyt'te yerleşik Equate Petrochemical Co. firması için yüzde 6, Kuveyt'te yerleşik diğer firmalar için ise yüzde 20 oranında dampinge karşı önlem yürürlüğe konulduğuna dikkat çekilen tebliğde, Kuveyt'te yerleşik Equate Petrochemical Co. ve The Kuwait Olefins Company firmaları ile adı geçen iki firmanın tek /münhasır ihracat satış sorumlusu şirket olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde yerleşik MEGlobal International FZE firması Kuveyt menşeli MEG için ara gözden geçirme soruşturması açılması başvurusunda bulunduğu vurgulandı. Tebliğe göre başvuru sahibi firmalar tarafından sağlanan bilgiler ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ithalat istatistiklerinden yararlanılarak yapılan inceleme sonucunda, Kuveyt menşeli dampingli ithalattan kaynaklanan zarara ilişkin gözden geçirme soruşturması açılması için yeterli delillerin mevcut olduğu anlaşıldığından İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ ile bir zarar ara gözden geçirme soruşturması başlatıldı. Söz konusu soruşturma Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülerek tamamlandı.

-GÖZDEN GEÇİRME DÖNEMİ-

Soruşturmaya konu önlemlerin uygulanmaya başlamasından sonra yerli üretim dalındaki zarar koşullarının incelenmesi için 1 Ocak 2013 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasındaki dönem gözden geçirme dönemi olarak belirlendi.

Soruşturma açılışını müteakip soruşturma konusu ürünün Bakanlık tarafından bilinen Kuveyt'teki üretici ihracatçılarına, Türkiye'de yerleşik ithalatçıları ile halen tek yerli üretici olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'ye, ayrıca soruşturmaya konu ülkede yerleşik diğer üretici ve ihracatçılara iletilebilmesini teminen anılan ülkenin Ankara Büyükelçiliğine ilgili soru formları ve soruşturma açılış Tebliğine ulaşmalarını sağlamak için soruşturma açılışına ilişkin bildirim yapıldı.

Yapılan tespitler ışığında, Kuveyt menşeli dampingli ithalat ile yerli üretim dalındaki zarar arasındaki illiyet bağının mevcut veriler çerçevesinde tesis edilemediği ve soruşturmaya konu Kuveyt menşeli ithalatta uygulanan dampinge karşı önlemin yürürlükten kaldırılması halinde yerli üretim dalında zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olmadığı anlaşıldığından İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu'nun kararı ve Ekonomi Bakanı'nın onayı ile Kuveyt menşeli soruşturma konusu ürüne yönelik olarak İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ kapsamında yürürlükte olan dampinge karşı önlemin yürürlükten kaldırılmasına karar verildi. Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Kuveyt Ekonomi Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title