Haberler

Kutlu Doğum Haftasında Pilav Dağıtımı ve Kan Bağışı Kampanyası

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Valiliği önünde Zonguldak halkına pilav dağıtımı ve kan bağışı yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Valiliği önünde Zonguldak halkına pilav dağıtımı ve kan bağışı yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Zonguldak Valik binası önünde Zonguldak Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, Zonguldak İl Müftülüğü organizasyonu ve bölge esnafın destekleriyle Zonguldak halkına pilav dağıtımı gerçekleşti. Etkinliklerde düzenlenen kan bağışı kampanyası ise büyük ilgi gördü. Etkinliğe Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu, Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdoğan Bir ve yönetimi, müftülük çalışanları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşma yapan Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu, "İl müftülüğümüz ve din görevlilerimizin esnafında desteği ile hazırlamış olduğumuz 1500 kişilik pilav dağıtıldı. Amacımız ve arzumuz Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammedi genç kuşaklara, insanlara anlatmak. Yüce Peygamberimizi insanların kalbine yerleştirmek amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Bu sene 1500 kişilik hazırlandı ama kutlu doğum aşını gelecek sene inşallah 3 bin kişilik yapmayı planlıyoruz. Bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diyerek, emek sarf eden herekse teşekkür etti. Ardından konuşan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti. Ayyıldız, "Bu konu da ne yapsak eksikliktir. Yani, Kutlu Doğumla yapılacak her şeyin, kelimelerin bittiği, işlerin yapıldığı noktadan başladığına inanıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu vesileyle arkadaşlar bir bir hatip indirmişler. Hem Çaycuma'daki faciada kaybettiğimiz vatandaşlarımız için hem tüm Zonguldak'ta ahrete intikal eden vatandaşlarımız için. Bizim coğrafyamız zor bir coğrafya. Her an bir şey yaşanabiliyor. Arkadaşlar karar vermişler 24 saat esasına göre durmadan Zonguldak'da sürekli Kur'an-ı Kerim okunsun. Dolayısıyla bunu da aktiviteye getiriyorlar. Hiç olmazsa bu zor coğrafyada 'manevi bir teminatımız olsun' anlamında bunu da faaliyete geçmişler bu vesileyle. Çok güzel bir organizasyon. Peygamberimizi anmak bir ibadet. Belli günlere sıkıştırılıp yapılması gereken bir şey değil. Biz peygamberin merhametine muhtacız. İnşallah bunlar bu işlere vesile olur. Tüm katılanlara şifa olur, rahmet olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Zonguldak halkına pilav dağıtımı, gül dağıtımı, Kuran'ı Kerim ve dini kitap dağıtımı gerçekleştirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Valiliği Erol Ayyıldız Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title