Haberler

Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar Bir Mesaj Yayınladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftasının başlaması münasebetiyle İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından bir kutlama mesajı yayınlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftasının başlaması münasebetiyle İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından bir kutlama mesajı yayınlandı.

Hz. Peygamber'in miladi 1443. doğum yıldönümünü kutlayacaklarını söyleyen Çınar, "Bu sene kutlamakta olduğumuz Kutlu Doğum Haftasının ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımızca "Peygamberimiz Din ve Samimiyet" olarak belirlenmiştir." dedi.

Müslüman denince akla gelen ahlaki erdemlerin başında samimiyet geldiğini söyleyen Müftü Çınar, " Allah tarafından insanlara rehber olarak seçilmiş tüm Peygamberlerin ortak özelliklerinden biriside samimiyettir. Bu, onların Allah'a karşı özden bağlılıklarını ifade etmektedir. Ümmetini samimiyet ve ihlas çizgisinde tutmak isteyen Peygamber efendimiz doğruluk üzere bir hayat sürmemizi ve yalandan uzak durmamızı istemiştir." dedi.

İhlas ve samimiyetin sadece inanç ve ibadetlerimizde değil, insanlarla ilişkilerimizde de son derece önemli olduğunun söyleyen İl Müftüsü Çınar: "Müslüman'ın Müslüman'a karşı samimi, içten ve gönülden davranması da dinin önemli bir ilkesidir. Zira Müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Sosyal hayatımızda gerek aile ve akraba ilişkilerimizde gerekse komşuluk ve arkadaşlık, iş ve ticaret hayatında, insanlara karşı içten ve samimi davranmak en büyük ahlaki erdemlerdendir. Bu erdemi kazanmanın en kısa yolu da her işimizde Allah rızasını ön planda tutmak ve O'nun her an bizi görüp gözettiğini aklımızdan çıkarmamaktır." Kutlu Doğum haftası münasebetiyle il müftülüğü tarafından düzenlenecek olan etkinliklere halkımızı davet eden Çınar: "Bu yıl ilimizde kutlu doğum haftası ilklere sahne olacaktır. 19 Nisan Cumartesi saat 19.30'da Kapalı spor salonunda düzenleyeceğimiz konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez katılacaklardır. Ayrıca yine açılışını diyanet işleri başkanımızın açılışını yapacağı "Mukaddes Miras Sergisi" 19 Nisan Cumartesi saat 14.00'te Yakutiye medresesinde açılacaktır. Yine ülkemizin farklı üniversitelerinden yaklaşık altmış akademisyen hocamızın katılımlarıyla "Hz. Peygamber ve İnsan yetiştirme Düzenimiz" konulu bir Sempozyum düzenlenecektir. Sempozyum İl Müftülüğümüzün konferans salonunda 18 Nisan Cuma günü saat 09.00'da başlayacak olup üç gün devam edecektir. Tüm bu etkinliklere halkımızı davet ederken Kutlu Doğum haftalarını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Hasan Çınar Erzurum İhlas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title