Haberler

Kutlu Doğum Haftası Kağıthane'de Coşkuyla Kutlandı

Kağıthane Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun 1445’inci yılı nedeniyle Kutlu Doğum programı düzenledi.

Kağıthane Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunun 1445'inci yılı nedeniyle Kutlu Doğum programı düzenledi. Programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Bu sene gelin birlik olalım diyoruz. Her zaman ve her çağda birliğe ihtiyaç var" dedi.

Kağıthane Belediyesi, Kağıthane İlçe Müftülüğü ve Kağıthane Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunun 1445'inci yılı nedeniyle Kutlu Doğum programı düzenledi. Yahya Kemal Spor Kompleksi'ndeki düzenlenen programa; Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çayır, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, ilçede eğitim gören ilkokul çocukları ilahi söyleyerek şiir okudu. Öte yandan ilçede yapılan siyer yarışmasında dereceye giren ilkokul öğrencilerine, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından bisiklet hediye edildi.

NİHAT HATİPOĞLU DİNLEYENLERE DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Kağıthane Belediyesi, Kağıthane İlçe Müftülüğü ve Kağıthane Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül ile birlikte konuk olarak katıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimizin hayatından kıssalar anlatan Hatipoğlu, anlattıklarıyla dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. İlahi sanatçısı Abdurrahman Önül ise söylediği ilahilerle davetlilerin gönlünü fethetti.

"BU SENE GELİN BİRLİK OLALIM DİYORUZ"

Kutlu Doğum Haftası'nın barış ve kardeşliğe katkı sağlayacağına inandığını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Tevhit ve Vahdet temalı programımızı başlatıyorum. Gelin birlik olalım temasıyla Hz. Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak ve mesajını hayatımıza uyarlamak için bu güzel programı tertip ettik. Emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz. Ayrıca sizlere de teşrifleriniz için teşekkür ediyoruz. 30 bin çocuğumuz Siyer-i Nebi okudular ve yarışmaya katıldılar. Az sonra da ödüllerini buradan takdim edeceğiz. Gelin birlik olalım diyoruz bu sene. Her zaman, her çağda birliğe ihtiyaç var. Ama bu dönemde de ülkemizin birliğe çok ihtiyacı var. Bunu hepimiz biliyoruz, görüyoruz" dedi.

"İNSANLIĞI DİRİLTMEK İÇİN GELİN BİRLİK OLALIM"

Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu ise "Bu sene Kutlu Doğum Haftasında konu Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet,  'gelin birlik olalım' şeklinde. Çünkü şu anda İslam dünyasının gerçekten birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bizim Hacı Bektaşi'nin de dediği gibi; bir olmaya, birlik olmaya, iri olmaya ve diri olmaya ihtiyacımız var. Bizim Yunus Emre'nin dediği gibi bölüşerek tok olmaya ihtiyacımız var, bölünerek yok olmaya değil. Gelin hep birlikte insanlığı yaşamak için, insanlığı yüceltmek için ve insanlığı diriltmek için gelin birlik olalım" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Hatipoğlu Fazlı Kılıç Kağıthane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title