Haberler

Kutlu Doğum Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar yarın başlayacak olan Kutlu Doğum haftasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar yarın başlayacak olan Kutlu Doğum haftasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar; "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet vakfı olarak 1979 yılından beri 14-20 Nisan tarihlerini Kutlu Doğum Haftası olarak çeşitli faaliyetlerle kutlamaktayız. "Hz. Peygamber'i Anmaktan-Anlamaya" şiarıyla yaptığımız bu çalışmalarla, kalplerde var olan peygamber sevgisini harekete geçirmeyi ve sadece ülkemiz sınırları içinde değil, dünyanın çeşitli yerlerinde, soydaşlarımızın, din kardeşlerimizin yaşadığı her ülkede bir bilgi ve irfan ziyafetini, kardeşlik duygularını perçinlemeyi, bir manevi yenilenmeyi amaçlamaktayız. Sevgili Peygamberimizin getirdiği rahmet, bereket yüklü ve çağlar üstü ilahi mesajların bütününü anlamaya, üstün ahlakını özümsemeye, O'na duyulan eşsiz sevgiyi gönüllerden sözlere, oradan davranışlara ve toplumsal bilince aktarmaya çalışıyoruz. Sevgi-saygı-hoşgörü-merhamet-adalet-birlikte yaşama bilinci gibi duygularımızı güçlendirerek, barışa ve huzura katkı sağlamaya, böylece dünya ve ahiret hayatımızı mamur kılmaya gayret ediyoruz. Geçen yıllarda; "Din Samimiyettir", "İnsanlık onurunu koruyalım", "Kardeşlik Ahlakı ve Hukukuna riayet edelim", "Merhamet Eğitimi", "Selamı Yayalım", "Kadın ve Aile" gibi önemli konular, ana tema olarak ele alınmıştı. Bu yılın ana teması "Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" şeklinde tespit edilmiştir" dedi.

Gürpınar; "Bu gün dünyamız, ne yazık ki katliamlar, din ve mezhepler arası çatışmalar, ırkçı yaklaşımlar, zalimane, adaletsiz ve merhametsiz uygulamalar sebebiyle ciddi anlamda kirletilmiştir. İslam dünyasında, gönül coğrafyamızda ve dünya genelinde büyük sıkıntılar, derin acılar ve yürek yakan hadiseler yaşanmaktadır. İslamofobia batı dünyasında Müslümanlara karşı bir soykırım endüstrisine dönüştürülmek istenmektedir. İnsanlık, manevi değerlerden uzaklaştıkça hırs, kin, nefret, gaflet ve vahşetin sarmalında maalesef insanlığını da unuttuğundan dolayı bugün birlikte yaşama konusunda genelde insanlığın özelde ise Müslüman toplumların karşılaştıkları sorunların çözümü için; dinlerin, özellikle de son hak din olan İslam'ın bakış açısının bir kez daha yeniden ortaya konmasına şiddetle ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Resul-i Ekrem Efendimiz, Medine'ye hicret ettiğinde önce Ensar ve Muhacirler arasında benzeri görülmemiş dillere destan bir kardeşlik bağı kurmuş, bununla yetinmeyerek yeryüzünün ilk toplumsal sözleşmesi olan "Medine Vesikası"nı düzenlemiştir diyen Gürpınar; " Bu sözleşme ile Medine'deki Hıristiyan ve Yahudilerle de huzur ve güven içinde bir arada yaşanabilecek hukuki zemini oluşturmuştur. Cahiliye toplumundan Asr-ı Saadet nesline ulaşılmıştır. Bütün insanlığın aynı özden yaratıldığı, insanlık onur ve değeri bakımından eşit olduğu bilinmeli, herkese insanca muamele edilmelidir" diye konuştu.

Dini, dili, ırkı, rengi, cinsiyeti ne olursa olsun her insanın canının, haysiyetinin ve malının dokunulmaz olduğu bilinmesi gerektiğinin altını çizen Müftü Gürpınar; "Özel hayatın mahremiyetine saygı duyulmalı; hiç kimsenin namus, şeref ve iffetine el ve dil uzatılmamalıdır. Her insanın kimliğine, kişiliğine ve farklılığına saygı gösterilmelidir. Kadına karşı her türlü şiddet ve cinsiyete dayalı ayrımcılık tamamen reddedilmeli ve önlenmelidir. Temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasında kadın-erkek arasındaki biyolojik farklar göz önünde bulundurularak fırsat eşitliği sağlanmalı, adalet esas alınmalıdır. Allah'ın lütfettiği en değerli emanet olan çocuklar, cinsiyet ayrımcılığından, bedenen ve ruhen her türlü şiddet ve istismardan korunmalıdır" şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür Merkezinde 13 Nisan Salı günü saat 10.00'da açılış programıyla başlayacak.

Hafta kapsamında Niğde genelinde Panel, mevlit, kadın ve çocuklara yönelik programlar düzenlenecek. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Alaaddin Gürpınar Türkiye Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title