Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü, "İslam coğrafyasına baktığınızda medeniyet coğrafyası, bir ilim coğrafyası olması gereken bu coğrafya maalesef bugün kanla, zulümle ağlamaktadır, ümmet adeta kan ağlıyor vaziyette.

Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü, "İslam coğrafyasına baktığınızda medeniyet coğrafyası, bir ilim coğrafyası olması gereken bu coğrafya maalesef bugün kanla, zulümle ağlamaktadır, ümmet adeta kan ağlıyor vaziyette." dedi.

Abana Müftülüğünce spor salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Görgülü, Hz. Muhammed'e karşı milletçe ayrı bir muhabbet duyulduğunu, herkesin sevgisi olduğunu belirtti.

"Peygamberimizi anlatan kasidelere baktığımızda bunu çok rahat bir şekilde görmemiz mümkün" diyen Görgülü, "Millet olarak gerçekten efendimiz Hz. Muhammed'e karşı ayrı bir muhabbet duyuyoruz. Milletimizin ona karşı ayrı bir muhabbeti ve sevgisi var. Milletimiz bağrındaki peygamber sevgisini, muhabbetini şiirlere nakşetmiş, sanata işlemiş. Sanatın her bir yerine efendimizin muhabbeti nakşedilmiştir. Sevinçte ve hüzünde onun mevlidini okuyoruz. Hatta Süleyman Çelebi hazretleri onun mevlidini yazarken sanki Mekke'de doğan birisini değilde Bursa'nın herhangi bir köyünde doğan birisi gibi öylesine içten ve gönülden anlatıyor ki ayağa kalkar saygı duyarız, ona minnetimizi ifade ederiz. Bu milletin genlerine kadar Hz. Peygamber sevgisi işlemiştir." şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed'in ümmetiyle şeref duyduğunu ifade eden Görgülü, şunları kaydetti:

"Ne mutlu ki Allah efendimize bizleri ümmet eylemiş. Var olmak ayrı bir lütuf ama bu varlık alemi içinde Hz. Muhammed'e ümmet olmak ayrı bir lütuf, ayrı bir şeref. Peygamber efendimiz, bütün ümmetiyle şeref duyduğunu hep ifade eder. Biz de öyle şeyler yapalım öyle şeyler söyleyelim öyle güzelliklere imza atalım ki rahmet Peygamberi de bizlerle inşallah şeref duysun. İslam coğrafyasına baktığınızda medeniyet coğrafyası, bir ilim coğrafyası olması gereken bu coğrafya maalesef bugün kanla, zulümle ağlamaktadır, ümmet adeta kan ağlıyor vaziyette."

Program sonunda Abana Kaymakamı İsa Karaaslan, Görgülü'ye plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Abana Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title