Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Merkez Onikişubat Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, lise ve orta öğretim öğrencilerine yönelik Eshab-ı Kehf gezisi düzenledi.

Merkez Onikişubat Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, lise ve orta öğretim öğrencilerine yönelik Eshab-ı Kehf gezisi düzenledi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında lise ve ortaöğretim öğrencilerine Eshab-ı Kehf gezisi düzenleyen Onikişubat Belediyesi, 150 öğrenciyi, 7 uyurların manevi atmosferiyle buluşturuyor.

Kahramanmaraş'ta eğitim veren 19 Mayıs Lisesi, Özel İdare İmam Hatip Ortaokulu ve Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini Afşin'e götüren Onikişubat Belediyesi, Hz. Peygamberin anıldığı Kutlu Doğum Haftası'nda, hem İslam hem de Hristiyan inancın da büyük önem taşıyan 7 uyurların öğrencilere tanıtılmasını sağlıyor.

Külliye rehberi Ramazan Kıraç'ın da eşlik edip bilgiler verdiği gezide, Eshab-ı Kehf'in kaç kişi olduğu, kaç yıl uyudukları, Kur'an-ı Kerim'de onlarla ilgili anlatılan kıssalar, Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Dulkadirli ve Cumhuriyet dönemlerinde Esbah-ı Kehf'le ilgili yapılan çalışmalar hakkında tarihi bilgiler anlatıldı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediye olarak öğrencilere Eshab-ı Kehf'i tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kutlu Doğum Haftasında olunduğunu anımsatan Mahçiçek, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberin anıldığı bu güzel hafta da öğrencileri, Hz. Peygamberin de övgüyle bahsettiği, Kur'an-ı Kerim'de de kendileri için ayet bulunan Eshab-ı Kehf'i tanımalarını istediklerini belirtti.

3 okuldan öğrencileri hafta sonuna kadar Afşin'e gidecek ve burası hakkında merak ettikleri tüm sorulara cevap bulacaklarını dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

"Eshab-ı Kehf sadece Afşin için değil tüm Kahramanmaraşımız için çok önemli. Buraya Türkiye'den ve dünyanın her yerinden insanları çekmek zorundayız. Bunun için de öncelikle kendi insanımızın Eshab-ı Kehf'i yakinen bilmesi gerekiyor. Bu noktada da bu gezilerimizin önem taşıdığına inanıyorum. Bu vesileyle bir kez daha Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş 19 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title