Haberler

Kutlu Doğum Haftası"

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Gülşehir Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası programı Gülşehir Belediyesi Belinay Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. İlahiler ve semazen gösterisiyle devam eden programda Gülşehir Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, açılış konuşması yaptı.

Konuşmasında rehber olarak örnek alacakları tek insanın Hz. Peygamber olduğuna dikkati çeken Ceylan, etkinlik süresince Gülşehir'de yapılan ve yapılacak programlar hakkında bilgi verdi.

Ceylan, "İnşallah, bu programlardan hepimiz istifade edebileceğiz. Çünkü hayatımızı, davranışlarımızı değiştirmek, iyi ve topluma yararlı insan olmak, çocuklarımızı ve torunlarımızı bu gayeye uygun olarak yetiştirebilmek için Hz. Peygamberin ahlakını, mesajlarını öğrenmek, öğretmek ve öğrettiklerimizi de hayatımızda en iyi şekilde tatbik etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Ceylan'ın ardından Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, konferans verdi.

Durmuş, verdiği konferansta "Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konusunu işledi.

Öğrenciler tarafından "Kırk Hadis ve Sevgili Peygamberime Mektup" okunmasıyla devam eden program plaket töreniyle sona erdi.

Programa, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Cumhuriyet Savcısı Sinan Alkılıç, Emniyet Müdürü Suat Mercan, GMYO Müdürü Mehtap Aracı da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nevşehir Gülşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title