Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Mardin'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İl Müftülüğünce "Din ve Samimiyet" konulu konferans yapıldı Vali Cengiz: "Hazreti Peygamber, insanların, bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu, kimsenin kimseye üstün olmadığını ifade etmiştir"

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, "Hazreti Peygamber, insanların, bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu, kimsenin kimseye üstün olmadığını ifade etmiştir" dedi.

İl Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir otelde düzenlenen "Din ve Samimiyet" konulu konferansta konuşan Cengiz, peygamberlerin, Allah'ın mesajlarını insanlara doğrudan aktaran, onlara iki dünya saadetini kazanabilmeleri için neler yapmaları gerektiğini öğreten tebliğ memurları olduğunu söyledi.

Cengiz, küreselleşen dünyada altından kalkılamaz sorunlarla boğuşan insanlığın, toplumsal sorunları için son Peygamber Hazreti Muhammed'in hayatında görülebilecek çok sayıda çözüm önerileri bulunduğunu anlatarak, "Yeter ki onun hayatını iyi inceleyelim. Ayrıca Hazreti Peygamber, insanların, bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu, kimsenin kimseye üstün olmadığını ifade etmiştir" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Erul ise Hazreti Muhammed'in herkese samimiyetle yaklaştığını belirterek, Allah tarafından insanlara rehber seçilen tüm peygamberlerin ortak özelliklerinden birinin, samimiyet olduğunu vurguladı. Bu samimiyetin, Allah'a karşı özden bağlılığının bir ifadesi olduğuna işaret eden Erul, şunları kaydetti:

"İslamiyetin yayılmasında da samimiyet, önemli bir rol üstlendi. Peygamberlerin sonuncusu olan rahmet elçisi de kelimenin tam anlamıyla samimiyet timsali idi. Hatta onun bu yönü, ne risalet öncesinde ne de sonrasında değişti. O, herkese karşı içten davrandı. Yapmacıklıktan, çıkarcılıktan, gösterişten daima sakındı. Hazreti Peygamber'in hayatına bakıldığında, samimiyetle yaşanmış bir ömür çıkar karşımıza. Tam 40 yıl Mekke halkına karşı, kalan 23 yıl tüm Müslümanlara karşı samimi, örnek bir hayat sergiledi. Allah Resulü, kimseye bir makam ve mevki vadetmedi ama buna rağmen farklı ırk ve kültürlerden gelen insanlar onun etrafından toplandı ve adeta bir samimiyetin kitabını yazdı. İslam'ın üç kıtaya yayılmasında yine onun mektebinde, medresesinde yetişen samimi insanların emeği vardı. O samimi hayatları görenler, yeni dini merak edip İslam'a girdi. 'Samimiyet' diyoruz, peki Allah'a karşı ne kadar samimiyiz? Kendimizi bir samimiyet sınavından veya testinden geçirmemiz gerektiğine inanıyorum."

Hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir ve makale yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona eren törene, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile vatandaşlar katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Cengiz Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title