Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Etkinlikler kapsamında Sarıkamış ilçesinde "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenlendi.

Sarıkamış ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen konferansta, davetlilere kitap ve gül dağıtıldı. İmam Hatip Cami Müezzini Mustafa Destan, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu.

Müftü vekili Engin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Müslüman denince ilk akla erdemlerin başında samimiyet geldiğini belirterek, samimiyetin içi dışı bir olmak anlamına geldiğini söyledi.

Samimiyetin, iki yüzlülükten uzak durmak, her işi Allah için Allah rızası için yapmak olduğunu ifade eden Kılıç, "Samimiyet ve ihlasın ilk temsilcileri şüphesiz peygamberlerdir. Peygamberlerin sonuncusu sevgili peygamberimiz rahmet elçisi, kelimenin tam anlamıyla samimiyet timsaliydi" diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Işık da samimiyet meselesinin içtenlik olduğunu, Müslüman'ın gönülden samimi olması gerektiğini ifade etti.

Samimi olmanın, gönülden olmanın önemli olduğunun anlatan Işık, "Din samimiyettir. Bu yüzden samimiyet o kadar zor bir şeydir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Işık'a teşekkür plaketi verdi.

Program, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan sinevizyon gösterimiyle sona erdi. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Işık Engin Kılıç Sarıkamış Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title