Haberler

Kütahya Müftülüğü '11 Ayın Sultanı'na Hazır

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece sahura kalkılacağını belirten Üskülüplü, Kütahya Müftülüğü ve din görevlilerinin 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif...

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece sahura kalkılacağını belirten Üskülüplü, Kütahya Müftülüğü ve din görevlilerinin 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayına hazır olduğunu dile getirdi.

Üskülüplü, Ramazan boyunca tüm camilerde öğle ve yatsı namazlarından önce Ulu Camii'nden merkezi sistemle vaaz verileceiği ifade etti.

Müftü Mustafa Üskülüplü, "Bayanlara Yönelik olarak Camilerimizde mukabele okunacak ardından vaazı nasihatler yapılacaktır. Tüm camilerimizde sabah ezanının arkasından mukabele okunacaktır.Ramazan da her gün Ulu Cami'de sabah ezanının arkasından Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nun hafız öğrencileri tarafından ezbere mukabele okunacaktır. Yine Ulu Cami'de ikindi namazından önce hafız hocalarımız tarafından ezbere mukabele okunacak ve merkezi vaaz sistemi ile tüm camilerimizden takip edilebilecektir. Takvacılar, Duagür, Mollabey, Bahçelievler ve Yeşil camilerinde hatimle teravih kılınacak.Takvacılar ve Meyden camilerinde itikafa girilebilecektir.Müftülük sitemizde Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubemizce hergün fakirlere, yolda kalmışlara iftar yemeği verilecektir. İftar yemeği vermek isteyenler günlük 600 TL Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubemize makbuz karşılığı verebilir. Kadir Gecesi'nde Ulu Camide Kur'an ziyafeti olacak. Gündüzü ve gecesi Ulu Cami'de Özel Programlar yapılacaktır. Kadir Gecesi'nde ibadet etmek isteyen vatandaşlarımız için sabah namazına kadar Takvacılar, Alipaşa ve Daagür camileri açık kalacaktır. Yatsı ve Teravih Namazı takvimde yazılı olan vaktitlerde kılınacaktır. 2012 yılı asgari fitre miktarı 9,25 TL dir" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Üskülüplü 11 Ayın Sultanı Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title