Haberler

Kütahya'dan Kısa Kısa

"Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında İnköy Mahallesi'nde açılan "model uçak kursu" sona erdi.(THK) Kütahya Şubesi tarafından Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde öğrencilere yönelik model uçak kursu gerçekleştirildi.

"Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında İnköy Mahallesi'nde açılan "model uçak kursu" sona erdi.

İnköy İlköğretim Okulu'nda, Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu

(THK) Kütahya Şubesi tarafından Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde öğrencilere yönelik model uçak kursu gerçekleştirildi.

Toplam 24 saatlik "Ata" tipi model uçak kursunu tamamlayarak sertifika alan öğrenciler, tatilde yeni ve güzel bir hobi edinmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Öğrenciler, THK tarafından yeni kurslar açılmasını istediklerini belirterek, kursta emeği geçenlere teşekkür etti.

-Çiftçilere "destekleme" uyarısı

Çiftçilerin, yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve bakliyat için verilen desteklemelerde fark ödemesi için 30 Ağustos'a kadar başvuru yapması gerektiği bildirildi.

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2012 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliğinin yürürlüğe girdiği belirtildi.

Yağlık ayçiçeği, dane mısır, aspir, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreten çiftçilerin, yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğinden yararlanabilmesi için ürünlerin hasat tarihlerine kadar 2012 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosyalarını yaptırmaları veya güncellemeleri gerektiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler için başvuru başlangıç tarihi 1 Ekim 2012, son başvuru tarihi ise kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 2 Nisan 2013, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 30 Nisan 2013 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilemeyecektir. Fark ödemesi desteği başvurusu sırasında başvuru dilekçesi, alım salım belgesi (müstahsil makbuzu veya fatura), borsa tescil beyannamesi (İl ve İlçe Müdürlüklerimizce yaptırılacaktır) istenecektir. Çiftçilerimizin yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğinden yararlanabilmesi 30 Ağustos tarihine kadar 2011 yılı ÇKS dosyalarını yaptırmaları veya güncellemeleri gerekmektedir."

-Genel Sağlık Sigortası "prim ödeme yükümlülüğü" uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim ödeme yükümlülüğünün, kurum tarafından yapılan tescille başladığı uyarısında bulundu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, zorunlu GSS uygulamasının yıl başında başladığı hatırlatıldı.

1 Ocak 2012 tarihi itibariyle Türkiye'de ikamet eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan Türk vatandaşlarının GSS tescilinin resen yapıldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Herhangi bir sosyal güvencenizin olmadığı tespit edildiği tarihten itibaren kurumumuzca resen GSS tesciliniz yapılmakta ve asgari ücret üzerinden hesaplanan GSS prim ödeme yükümlülüğünüz başlamaktadır. Resen tescil edilmeniz nedeniyle tahakkuk eden GSS primlerinizi Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank şubelerine ödeyebilirsiniz. Gelir seviyenize göre ödemeniz gereken GSS prim miktarınızın ya da primlerinizin devlet tarafından karşılanması şartını taşıyıp taşımadığınızın tespitinin yapılabilmesi için gelir testi yaptırmak üzere yerleşim yerinizin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, kurumumuz tarafından 'gelir testine müracaat bildirimi'nin tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içinde müracaat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca, kurumumuz tarafından yapılmakta olan 'gelir testine müracaat bildirimi'ne ilişkin tebligatı beklemeksizin, yerleşim yerinizin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız halinde de gelir testi başvurularınız kabul edilmekte ve gelir testi işleminiz yapılmaktadır. Gelir testine müracaat etmek istememeniz veya süresi içinde müracaat etmemeniz halinde GSS prim tutarınız, asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanmaktadır. Ancak daha sonra gelir testine müracaat etmeniz halinde ise gelir testi sonucunuza göre GSS tesciliniz güncellenerek, ödeyeceğiniz prim tutarınız yeniden belirlenecektir. Sağlık hizmetlerinden yararlanmanız için GSS primlerinizi düzenli yatırmanız önem arz etmektedir. Primlerinizi ödememeniz halinde sağlık yardımlarından faydalandırılmanız söz konusu olmamaktadır."

Açıklamada, kanuni süre içinde ödenmeyen GSS primlerine gecikme zammı ve cezasının uygulandığı ifade edildi.

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Sedat Gök - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title