Haberler

Kütahya'da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliği

Türkiye’nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı Kütahya’da coşkuyla kutlandı.

Türkiye'nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. Yılı Kütahya'da coşkuyla kutlandı.

İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ulusal marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünde, milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy da unutulmadı.

Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı gerçekleştirildi.

Anma programına, Vali Ahmet H. Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel VE Vural Kavuncu, Hava Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sait Yalınbaş, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Ertaş, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersen Ersoy günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Selahattin Erkasap Spor Lisesi öğrencileri tarafından 'Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya İstiklal Marşı'nı Okuyor' projesi kapsamında başta Vali Ahmet H. Nayir olmak üzere Kütahya il protokolü tarafından seslendirilen İstiklal Marşı'nın klibi katılımcılara sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin öğrenciler tarafından seslendirildiği programda İstiklal Marşı'nın farklı besteleri de katılımcılarla paylaşıldı.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mehmet Akif Ersoy'un 'Unutma' adlı şiirini okuduğu video dakikalarca alkışlandı.

Irak, Filistin, Afganistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Somali, Bosna Hersek, Kazakistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ahıska gibi ülke ve bölgelerden gelerek Kütahya'da okuyan öğrencilerin İstiklal Marşı'nı önce kendi dilleriyle sonra Türkçe okuması büyük beğeni topladı.

İstiklal Marşı'nın ardından Türk Bayrağı açan yabancı öğrenciler salonda adeta alkış yağmuruna tutuldu.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı ödül töreniyle sona erdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title