Haberler

Kütahya'da, En Güzel Buzağı Yarışması

Dumlupınar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "en güzel buzağı" yarışması düzenlendi.

Dumlupınar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "en güzel buzağı" yarışması düzenlendi.

İlçe Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışmada, 23 buzağı, jüri önünde birincilik için boy gösterdi.

Yarışmada bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, kaliteli damızlık hayvan yetiştiriciliğini geliştirerek süt verimini ve kalitesini artırmak amacıyla yarışma düzenlendiğini belirtti.

2014 yılında 28 milyon lira hayvancılığa yatırım yapıldığını ifade eden Kurt, "Kırmızı et üretimi 10 bin tona, süt üretimi ise 300 bin tona ulaştı. Sürü yöneticisi kurslarının ilkini de Dumlupınar ilçemizde açtık. Bizler idareciler olarak her zaman tarım sektörünün hizmetinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Buzağıların pist performansı, işletme puanı, ırk özellikleri, yaşa göre gelişim, sağlık durumu, morfolojik görünüşleri, burun, göz, yürüyüş, vücut yapısı, dış görüntüsü, derisi ve tüy özelliklerini değerlendirerek, dereceye giren buzağılar belirlendi.

Yarışmada Sadettin Altın'ın 4 aylık simental cinsi buzağısı birinci olurken, Ramazan Çanakkale'ye ait 3 aylık simental cinsi buzağı ikinci, Halil Kaya'nın 4 aylık simental cinsi buzağısı da üçüncü oldu. Birinci olan buzağı sahibine yarım altın, 8 çuval yem ve suni tohumlama hizmeti, ikinciye çeyrek altın, 6 çuval yem ve suni tohumlama hizmeti, üçüncüye çeyrek altın, 4 çuval yem ve suni tohumlama hizmeti verilirken 4, 5 ve 6'ıncı olan yarışmacılara mısır ve yonca tohumu hediye edildi.

Etkinliğe, Kaymakam Menderes Topçuoğlu, Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, Kütahya ve ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği başkanı Mehmet Özen, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çiftçi ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dumlupınar Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title