Haberler

Kütahya'da Çiftçilere 40 Ton Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi iş birliğiyle "Macar Fiği Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, ücretsiz olarak çiftçilere 40 bin kilogram Macar Fiği dağıtıldı.

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi iş birliğiyle "Macar Fiği Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi"  kapsamında, ücretsiz olarak çiftçilere 40 bin kilogram Macar Fiği dağıtıldı.

Vali Şerif Yılmaz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, devlet olarak her zaman çiftçinin yanında yer aldıklarını belirtti.

Devlet ve millet olarak, dağda, ovada ve her yerde birlikte olduklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz insanımızın doğduğu yerde karnını doyurması için her türlü desteği devlet olarak vereceğiz. Bu sözümüzü bugüne kadar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Kütahya'nın en uç noktasındaki mecralara varıncaya kadar ulaşım sorununu çözdük. Bu yıl 482 kilometre yolun asfaltını yaptık. Bunun 70 kilometresi sıcak asfalt. Belki Kütahya tarihinde ilk defa bu kadar geniş ve kapsamlı bir çalışma yapıldı. Yine en ücra köşeye varıncaya kadar kırsalda yaşayan insanlarımızın bu zamana kadar hayal dahi edemedikleri çöpleri toplamaya başladık. En ücra köşeye varıncaya kadar kilit parkesinden, yangınlara müdahaleyle ilgili su tanklarına varıncaya dek sizlerle beraber olmaya çalıştık. Bugün kanalizasyonuyla, altyapısıyla, asfaltlarıyla şehir merkezinde ne varsa köyde ve kırsalda bunu gerçekleştirme gayretini gösterdik ve çok şükür bunu da gerçekleştirdik. Bunu gerçekleştirirken de insanımızın rahat yaşamasını sağlayacak olan altyapının yanında kırsalda yaşayan insanlarımızın geçimini temin edecek işlerinde de destek olmaya gayret ettik. Bugün bu dağıttığımız tohum bunun bir tanesidir. Bazen 'Devlet bize bakmıyor' diye düşünenler olabiliyor. Ancak devlet her zaman yanınızda. Devleti bilmeyen ve tanımayanlar varsa bunu hissedememiş olabilirler."

Sanayi ve hizmet sektöründeki istihdamla birlikte tarımla geçinen nüfusun azaldığını ve bunun önüne geçmek için de gereken her türlü destek ve tedbiri almaya gayret ettiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bizim nüfusumuzun büyük çoğunluğunun geçim kaynağı tarımdır. Ancak sanayi sektörünün gelişmesiyle beraber sanayiye kaymaya başladık. Hizmet sektöründe istihdamımız arttı. Tarımla geçinen insanlarımızın nüfusu azaldı. Bunun yanında kırsalda yaşayan insanlarımızın nüfusu da azaldı. Bunun önüne geçebilmek amacıyla bizim aldığımız tedbirlerden altyapının oluşturulmasının yanında çiftçilerimizin yanında olduğumuzu mevcut tarım alanlarında gelirleri artıracak tedbirleri uygulamaya çalıştık."

Program, çiftçilere katılım belgeleri ile macar fiği tohumlarının dağıtılmasıyla sona erdi.

Programa, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Şerif Yılmaz Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title