Haberler

Kütahya'da Çeşm-i Bülbül Güzelliği

Kütahya Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile Fevzi Çakmak Caddesi’nin kesiştiği kavşağa üzerine yaptırılan dev ibrik, mahalleye ayrı bir renk kattı.

Kütahya Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile Fevzi Çakmak Caddesi'nin kesiştiği kavşağa üzerine yaptırılan dev ibrik, mahalleye ayrı bir renk kattı.

Mermer üzerine çini deseni işlemeli olarak yaptırılan 6 metre yüksekliğindeki ibriğin led ışıklandırması bölgeye gece ayrı bir görünüm kazandırdı. Dev ibriğin 8 ayrı mermer parçasından oluştuğu belirtildi.

Fatih Mahallesi muhtarı Nurcan Duygu, yaptığı açıklamada, "Dev ibrik (Çeşm-i bülbül) gerçekten de gece ayrı gündüz ayrı bir güzellik kattı.Kütahya Belediyesi çalışanlarına ve özellikle Başkan Kamil Saraçoğlu ve Başkan Yardımcısı Fatih Kölgeli'ye mahallemize yaptıkları bu katkı sebebiyle teşekkür ediyorum.Bilindiği gibi ibrik; eskiden su kabı olarak kullanılırdı.Gönümüzde ibriğin bir diğer adı da 'çeşm-i bülbül' olarak da biliniyor" dedi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title