Haberler

Kütahya'da Belediye Binasının Yeri Anket ile Belirlenecek

Güncelleme:

Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu, ''Kütahya'yı halkımızla beraber yöneteceğimizi, katılımcı bir belediye olacağımızı söylemiştik" dedi.

Kütahya'da, yapılması planlanan yeni belediye hizmet binasının yeri için anket çalışması yapılacağı bildirildi. Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zafer Meydanı'na yapılacak olan belediye hizmet binasının yeri için anket standı kurduklarını söyledi. Kütahya'nın acil olarak bir belediye binasına ihtiyacının olduğunu belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Anket formunda yeni belediye binasının yeri olarak, 'eski otogar alanı' ve 'mevcut Kültür Sarayı binası' ile 'diğer' olmak üzere 3 ayrı seçenek bulunuyor. Seçim süreci boyunca Kütahya'yı halkımızla beraber yöneteceğimizi, katılımcı bir belediye olacağımızı söylemiştik. Bunun ilk aşamasını bugün burada yeni belediye binası yeri ile ilgili vatandaşlarımızın görüşlerini alarak gerçekleştiriyoruz. Hakikaten acil olarak yeni bir hizmet binasına ihtiyacımız var. Birimlerin ayrı ayrı yerlerde olması halkımıza sıkıntı veriyor. Bunların bir hizmet binasında birleştirilmesi gerekiyor. Yeni binanın Kütahya'ya en az 80 yıl veya 100 yıl hizmet edecek şekilde planlıyoruz. Biz burada halkımıza 2 alternatif ile diğer olmak üzere 3 seçenek sunduk. Hangisi daha fazla oy alırsa belediye hizmet binası, oraya yapılacak" Saraçoğlu ayrıca binanın mimarisi için de ayrı bir anket yapacaklarını sözlerine ekledi. Anket çalışmasına, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ile Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan ve Nihat Helvacı da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kamil Saraçoğlu Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title