Haberler

Kütahya'da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kütahya'da bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kütahya'da bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlandı. Zafer Meydanı'ndaki kutlamalar tam bir bayram havasında gerçekleştirildi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler Zafer Meydanı'nda devam etti.

CHP'LİLER DE ÇELENK SUNDU

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi İl teşkilatı da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunu yaptı.

Sunum sonrası bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Mehmet Akif Gün, 23 Nisan'ın tüm Türkiye halkına kutlu olmasını diledi. Gün açıklamasında şunları söyledi: "Büyük yüreğimiz gerçekten yanıyor. Çözüm önerisi diye diye bir takım dayatmalar oluyor. Türkiye halkı ve Türk milleti olarak biz de analar ağlamasın istiyoruz. Biz de barış istiyoruz. Daha doğrusu kardeşlik türkülerinin hep beraber söylenmesini arzu ediyoruz. Ama bir tarafın kutsanarak diğer bir tarafın aşağılanmasına 'hayır' diyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nden onurlu bir barış ve onurlu bir duruş istiyoruz."

"TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN EKONOMİK KALKINMIŞLIK ŞART"

Zafer Meydanı'nda devam eden ve Kütahya protokolünün katıldığı törenler de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Geçmişte çeşitli sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntılara rağmen birlikteliğin gelecek nesillere örnek olacak şekilde sağlandığını ifade eden Coşkun Esen, "21. Yüzyılda sınırlar artık hudut çizgileri ile belirlenmiyor. Tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlık öncelikli şart durumundadır. Bunun temeli de bilimsel ilerlemeden ve altyapıdan geçmektedir.

Günümüz bilgi dünyasında çocuklarımız en son bilimsel verilerle donanmış, bilgi tüketen değil üreten kuşaklar konumuna gelmelidir. Tüm bunları yaparken de millet olarak geçmişte düştüğümüz sıkıntılı durumları hafızamızdan çıkarmamalı, kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Emine Arıoğlu Ortaokulu öğrencisi Ayşe Gülsüm Kabakçı, "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" isimli şiirini okudu.

Daha sonra kentte düzenlenen bazı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral General Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça ve DPÜ Rektörü Ahmet Karaaslan tarafından hediyeleri verildi.

Zafer Meydanında düzenlenen kutlama etkinlikleri öğrencilerin halkoyunu gösterisi, bisiklet yarışması, mumyalama ve balon patlatma yarışması ile devam etti. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Zafer Meydanı'nda düzenlenen kutlama etkinlikleri konser ve diğer etkinliklerle devam etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi MEHMET AKİF GÜN 23 Nisan Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title