Haberler

Kütahya Balbay: Cumhurbaşkanı AKP'nin Cumhurbaşkanı Olmuştur

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Kütahya'da yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı değil AKP'nin cumhurbaşkanı olmuştur" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Kütahya'da yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı değil AKP'nin cumhurbaşkanı olmuştur" dedi. Milletvekili Mustafa Balbay CHP Kütahya İl binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, yargılamanın bir suçlama olmadığını söyledi. 4 eski bakana yüce divanda kendilerini aklama hakkının verilmesi gerektiğini ifade eden Balbay, "Yargılanma bir suçlama değildir daha doğrusu bir hüküm değildir. Yargılanma kendini aynı zamanda ifade etme yeridir. Adil yargılanmanın ne demek olduğunu en iyi bilenlerden biri benim. Bizler hiçbir zaman mahkemelerde bizi yargılamayın demedik. Adil yargılayın dedik" şeklinde konuştu.

DEVLET ÇARKININ KAYMASI HERKESİ OLUMSUZ ETKİLER

Cumhurbaşkanının Bakanlar Kurulunu toplamasının Anayasada yer aldığını belirten Mustafa Balbay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ancak Cumhurbaşkanın en önemli görevlerini Anayasamızın 104'üncü Maddesi ifade etmektedir. Orada der ki Cumhurbaşkanı devlet kurumları arasındaki dengeyi gözetir der. Maalesef cumhurbaşkanı devlet kurumları arasındaki dengeyi gözetmekten değil AKP içindeki dengeyi gözetir hale gelmiştir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı değil AKP'nin cumhurbaşkanı olmuştur. Cumhurbaşkanı bakanlar kuruluna başkanlık edebilir ama Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhurbaşkanı olarak değil AKP'nin Cumhurbaşkanı olarak bu hükümete başkanlık etmektedir. Genel anlamda devlet çarkının kayması herkesi olumsuz etkiler. Biz bu yanlıştan geri dönülmesini ve Cumhurbaşkanının ana görevinin anayasanın 104'üncü Maddesi çerçevesinde olmasını istiyoruz. "

BİR ÜLKENİN BAŞBAKANINA YAKIŞMAZ

Milletvekili Balbay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalarla Cumhuriyet Gazetesi'ni hedef gösterdiğini öne sürdü. Balbay şunları söyledi: "Cumhuriyet Gazetesi bir tartışma yaşadı kendi içinde. Bir derginin 12 çalışanı öldürülmüş. Bunu hiç kimse onaylayamaz. Bizim dinimiz hiç onaylamaz. Bizim dinimiz ne diyor? Bir kişiyi öldürmüşsen bütün insanlığı öldürmüşsün demektir. Bu kadar ağır bir karşılık koyuyor bir kişinin öldürülmesi ile ilgili. Biz Cumhuriyet Gazetesi olarak da bu acıyı biliyoruz. Uğur Mumcu'ları, Ahmet Taner Kışlalı'ları şehit verdik düşüncesi uğrunda. Orada tartışılan karikatürün Hz. Muhammed'e ait olduğu, peygamberimize ait olduğu iddia edilen karikatürün basılıp basılmaması konusunda bir tartışma yaşandı gazete içerisinde. Ben basılmamasının daha sağlıklı olacağı düşüncesini savunanlardanım. İki yazarımız bu barışı ifade ediyor, herkesi affettim diyor burada. Bu bir hoşgörü ifade ediyor dediler. Bu eleştirilebilir. Bu eleştirinin karşılığı hedef gösterme olamaz, bu eleştirinin karşılığı toplumu kamplara bölme olamaz. Burada bir kez daha altını çizmek istiyorum. AKP ayrılıklardan, ayrışmadan beslenen bir parti. Ben başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın Cumhuriyet Gazetesini hedef göstermesi ve neredeyse niye saldırmıyorsunuz diyecek kadar ve yakın gelecekte bir saldırı olursa bu meşrudur anlamına gelecek kadar ileri bir yorum yapmıştır. Bu bir ülkenin Başbakanına yakışmaz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Mustafa Balbay Kütahya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title