Haberler

Kütahya Askf'ye Yeni Hizmet Binası

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) yapımı tamamlanan yeni hizmet binası törenle açıldı.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) yapımı tamamlanan yeni hizmet binası törenle açıldı.

Açılış törenine Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Çevik, ASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, ASKF Kütahya Başkanı Murat Cengiz, ASKF A Milli Takım ve Vakıfbank Voleybol Takım Kaptanı Gözde Kırdar, Gençlik Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, daire müdürleri, ASKF Kütahya yönetim kurulu üyeleri ve spor camiası katıldı.

Açılış konuşması yapan ASKF Kütahya Başkanı Murat Cengiz, "Kuruluşun ve kurtuluşun kenti Kütahya'mızda spor yapanlar nüfusa oranlandığında kulüp sayısı ve lisanslı sporcu sayısı olarak kayda değer bir yerdedir. Ali Sami Yen gibi teknik adamların görev yaptığı şehrimiz sportif bir merkezdir. Federasyonumuzun kurulduğu 1982 yılından bu yana 34 yıl geçmiştir. Bizler spora ve sporcuya destek vermekten gurur duyuyoruz. Bizler bu hizmetlere devam edeceğiz. Binamızın kuruluşundan yapıma kadar hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun sadece futbolla anılmasının doğru olmadığını kaydeden ASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, "Spor çok önemli bir olgudur. Bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştiren çok önemli bir unsurdur. Spor, kardeşlik, barış insanların birbirine yaklaşmasına vesile olur. Ülkemizin tanıtımına katkı veren en önemli unsurlardan bir tanesidir. Biz 81 ilde faaliyet gösteren bir kuruluşuz. Biz Türkiye'nin her ilinde varız. Kendimize ait binamız olmayan federasyonumuz bulunmamaktadır. Son 10 yıldır sporda çok güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Biz konfederasyon olarak sadece futbolla anılmaktayız, ancak sporun her branşında faaliyet göstermekteyiz. Futbol en önemli enstrümanımız ama tüm branşlara büyük destek veriyoruz. Bu binanın açılışında konfederasyonun büyük bir katkısı var. İnşallah hayırlı güzel hizmetler yapsınlar. Sporcu kulübümüz 130'larda, inşallah 200-250'lere çıkar. Konfederasyon 13 bin kulübü temsil etmektedir. Yüz binlerce sporcuyu temsil etmektedir. Biz ülke kardeşliğine, barışına daha fazla hizmet yapmak istiyoruz. Hangi şehirde olursa olsun hem devletimizi, hem yerel yönetimleri arkamıza alarak yol yürüyüp, eksik kalanları tamamlamaya çalışıyoruz. Binamızın Kütahya'mıza, spor camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz da, amatör ruhla yapılan tüm spor dallarının desteklenmesi noktasında büyük hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

Daha sonra binanın açılışı gerçekleştirildi. Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun yeni hizmet binası Vali Şerif Yılmaz ve beraberindeki protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle hizmete sunuldu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Merkez Şerif Yılmaz Ali düşmez AK Parti Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title