Haberler

Kuşadası, Söke, Nazilli ve Didim'deki Otopark Kararı İptal Edildi

Aydın 2. İdare Mahkemesi, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla AYBEL şirketi tarafından işletilen Aydın’nın Kuşadası, Söke, Nazilli ve Didim ilçelerindeki yol kenarındaki otopark kararını iptal etti.

Aydın 2. İdare Mahkemesi, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla AYBEL şirketi tarafından işletilen Aydın'nın Kuşadası, Söke, Nazilli ve Didim ilçelerindeki yol kenarındaki otopark kararını iptal etti.

Kuşadası, Söke, Nazilli ve Didim'de yol kenarlarındaki otoparklar yerel seçimlerin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla AYBEL şirketine kiralanarak, belediyeye ait şirket tarafından işletilmeye başlandı. Kamuoyundan büyük tepki alan uygulamanın ardından Kuşadası'ndan Av. Nilgün Ögünçlü ve 5 arkadaşı mahkemeye başvurarak otopark uygulamasının iptal edilmesini istemişti.

Kuşadası'ndan Av. Nilgün Öğünçlü ve turizmci Levent Vardar ile Selver Servan, Ahmet Akgül, Bülent Burak Yalçındağ ve Şenol Eskin isimli vatandaşların başvurunu değerlendiren Aydın 2. İdare Mahkemesi, Nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası'ndaki yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerindeki araç park yerlerinin 3 yıl süreyle Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Büyükşehir Belediyesine ait AYBEL İnş. Org. Spor Hiz. Tem. Gıd. San. ve LTD Şirketine kiralama kararını iptal etti. İdare mahkemesi iptal kararında, imar plan düzenlemesi yapılmadan yol, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılamayacağı ve ilçe halkının otopark ihtiyacının nasıl çözüleceğinin belirlenemeyeceği yönünde karar verdi.

Kararı değerlendiren Av. Nilgün Ögünçlü, yaptığı açıklamada; "Aydın 2. İdare Mahkemesi, açtığımız davada; dört ilçedeki yol, cadde ve sokaklar için Aydın Büyükşehir Belediyesinin aldığı otopark uygulaması ve aybel A. Ş.ne kiralama kararını iptal etti. Kararın gerekçesi özellikle; imar plan düzenlemesi yapılmadan yol, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılamayacağı ve belde halkının otopark ihtiyacının nasıl çözüleceğinin belirlenmesi gerektiği. Seçim öncesi iptal edileceği sözü verilmesine rağmen seçimin hemen sonrasında uygulamanın alanının genişletilerek sürdürülmesine yönelik haksız uygulamaya böylece yargı dur demiş oldu" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Nazilli Didim Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (8)

Nurten seçenmobilWeb@haberler.com:

Süper doğru verilmiş bir karar rezaletti bu uygulama çok mutlu oldum

6
0
yanıtYanıtla
Bilal TaşçımobilWeb@haberler.com:

Modern Deli Dumrulluk sona ermiş....

2
1
yanıtYanıtla
çok iyi olmuş...:

. . iki lira değil otopark ücreti. . . . 5 TL den başlıyor. . . 7-8 TL olan yerler 10 TL olan yerler bile var bodrum çeşme vs. tatil beldelerinde. . . çok fahiş miktarlar. . .

2
0
yanıtYanıtla
vatandasmobilWeb@haberler.com:

Altinizda 20-30bin tl lik alıp dünya kadar vergi öderken sesiniz çıkmıyor 2tl otopark ücreti verince mi tutusuyorsunuz madem paranız kıymetli park yeri bulunca dalmayin hemen gidin uzaklara park edin kardeşim parası olan koysun arabasini

1
0
yanıtYanıtla
BÜLENT:

İPTAL EDİLDİ DİYORSUNUZ AMA DAHALA PARA ALMAYA DEVAM EDİYORLAR . YOKSA BİZMİ YANLIŞ ANLADIK?

0
0
yanıtYanıtla
yunus yıldırımmobilWeb@haberler.com:

Nazillide hala devam ediyo

0
0
yanıtYanıtla
DİDİMDE SUYUN TONU 5 TL:

didim de suyun tonu 5 tl birileri bunada müdahale etsin içilmeyen suyun tonu 5 olurmu

0
0
yanıtYanıtla
ahmet taştankatı:

karar çıktı ama hala otopark ücreti alıyorlar kim denetliyorki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title