Haberler

Kuşadası Belediyesi Çevre Yolu İçin Harekete Geçti

Kuşadası Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında gerçekleşti.

Kuşadası Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında gerçekleşti.

Meclis Toplantısında, 2013 yılında görev başında yaşamını yitiren Kuşadası Belediyesi çalışanları Veysel Turgut, Osman Sarı ve Uğur Apayadın'ın ikinci ölüm yıldönümü olması nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Başkan Özer Kayalı, görev şehitleri Turgut, Sarı ve Apaydın'ı her zaman saygıyla andıklarını belirterek "Bu yiğit arkadaşlarımızı hiç unutmayacak ve anılarını hep yaşatacağız" dedi.

Kuşadası'nın dört farklı noktasında hayırseverler tarafından yapılacak park alanları ile ilgili gündem maddelerinin oylanması ile başlayan toplantıda önemli kararlar alındı. Toplantıda Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde farklı noktalarda bulunan asfalt ve parke şantiyelerinin bir araya toplanması amacıyla muvafakatname verilirken Yavansu, Değirmendere ve Karaova Mahalleleri'nde 2015 yılı için geçici süreyle Ortak Semt Pazarı kurulması kararı alındı.

ADÜ DEVLET KONSERVATUARI KUŞADASI'NA GELİYOR

Kuşadası Belediye Meclis toplantısının en önemli gündem maddelerinden birisi ise Nazilli'de bulunan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuarı'nın Kuşadası'nda bulanan ADÜ yerleşkesine taşınmasıyla ilgiliydi. Toplantıda ADÜ Devlet Konservatuarı'nın eğitim ve hizmet binalarının yapımının 3 yıl içerisinde sağlanması için Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya protokol imzalama yetkisi verilirken yeni binalar tamamlanana kadar ADÜ Turizm Fakültesi'nin eski binasının eğitim için uygun hale getirilmesi kararlaştırıldı.

SU FATURALARI BÜYÜKŞEHİR GÜNDEMİNE TAŞINACAK

Toplantı gündeminde yer alan ve vatandaşları yakından ilgilendiren konulardan bir diğeri ise su faturalarıydı. Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin su faturaları ile ilgili olarak farklı ilçelerde farklı uygulamalara gittiğine ve yüksek su faturalarının mağduriyete neden olduğuna dikkat çekilen toplantıda su faturalarının diğer ilçelerle karşılaştırılarak Aydın Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması yönünde karar verildi. Öte yandan konunun Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınmasına ilişkin önerge verilmesi de karara bağlandı.

ÇEVRE YOLU GİRİŞİMLERİ

Kuşadası Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının en önemli gündem maddesi ise Çevre Yolu ile ilgili yaşanan sıkıntılardı. Toplantıda, 2013 yılının Kasım ayında yapımına başlanan ve eksiklikleri bir türlü giderilemediği için son zamanlarda çok sayıda ölümlü trafik kazasına sebebiyet veren Çevre Yolu ve bağlantı noktaları ile ilgili olarak hazırlanan rapor değerlendirildi. Mayıs ayı toplantısında oluşturulan ve Meclis üyeleri Hayati Atlı, Bilgehan Algan, Muzaffer Eryiğit, Canan İnanç, Rıza Esen ve İlhan Aygüneş'ten oluşan çalışma grubunun hazırladığı rapor doğrultusunda ilgili kişi ve kurumlar nezdinde girişimlerde bulunulması yönünde karar alındı. Kuşadası Belediye Meclisi, Çevre Yolu ile ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için başta Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere bölge milletvekilleri, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde tüm Meclis üyelerinin imzası ile gerekli girişimlerde bulunma kararı aldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Deniz Özer Özer Kayalı Kuşadası Aydın Yerel Haberler

title