Haberler

Kuruluştan Cumhuriyet'e" Projesi

EDİRNE (AA) – Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı "Kuruluştan Cumhuriyete" Projesi kapsamında okul birincisi 112 öğrenci Edirne'ye gezdi.

EDİRNE (AA) – Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı "Kuruluştan Cumhuriyete" Projesi kapsamında okul birincisi 112 öğrenci Edirne'ye gezdi.

Proje kapsamında Bilecik, Bursa ve Çanakkale'yi gezen öğrenciler Edirne'ye geldi.

Edirne'ye gelen öğrencilere de Eski Cami önünde temsili Murad Hüdavendigar ve  Mimar Sinan tarafından kent hakkında bilgi verildi.

Projede ye alan oyuncu Ahmet Yenilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında öğrencilere tarihi bilgileri değişik metotlar ile anlattıklarını söyledi

Benzer bir projeyi ilk olarak 5 yıl önce İzmir Emniyet Müdürlüğü'yle '"Dede Torun Buluşuyor" ismiyle yaptıklarını anlatan Yenilmez, şunları kaydetti:

"Söğüt'ten çıktık Bursa, Çanakkale ve Edirne'ye geldik, buradan da İstanbul'a hareket edeceğiz. Özellikle Eskişehir'de başarılı öğrencilerimizi aldık. Yenilmez Sanat Merkezi oyuncuları canlandırmaları yapıyor. Oraların hocaları, yönetmenliğini yapıyor, bendeniz de proje yüzü olarak gençlerimizle beraber geziyoruz. Edirne'ye her yıl 3-4 kez geliyorum, ne yaparsak Edirne'ye geliyoruz. İnşallah bir gün gelip Şükrü Paşa'yı çekeriz. Dünya'da 2'inci bir Şükrü Paşa yok. Hem asker olarak hem insan olarak hem bir eğitmen olarak bir kere kütüphanesi hala bir çok kütüphanede yoktur.

Çok önemli bir insandır, ben Şükrü Paşa'yı hatırladıkça içim yanar. Dünyada böyle bir komutan düşünün ki çaresizlikten çare üretiyor. O yüzden Edirne'nin insanı da dünya durdukça her şeyi hak ediyor. Çalışmasa da bütün ümmet Edirne'yi bütün namusunu düşürmediği için vefa borcunu ödemeli. O yüzden Edirne çok önemli bir yer."

Projede kafile sorumlusu ve Şube Müdürü Adem Küçük ise öğrencilere tarihi hem gezerek hem de canlandırmalı bir şekilde anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Nail Ünal:

Çocuklarımız için böyle bir gezi düzenleyen emniyet yetkililerine sonsuz teşekkür ederim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title