Haberler

'Kürtler Kendini Yönetmek İstiyor!'

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Ahmet Türk 'Demokratik Özerklik Projesi'ni Açıkladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, DTK örgütlenmesini anlatmak için geldiği Hakkari'de STK Temsilcileri, muhtarlar ve bölgedeki kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Basına kapalı olarak yapılan toplantı çıkışında açıklama yapan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk " Bütün farklı kimliklerin kendilerini özgürce ifade ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye'de artık değişmek zorundadır. Kürtler , sosyal, ekonomik, kültürel, alanlarda demokratik süreçlerin içinde olmalıdır. Kendi taleplerini, kendi isteklerini çok açık bir şekilde dile getirip bu yönetimin içinde yer almalıdır. Biz buna demokratik özerlik diyoruz" dedi. DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Hakkari Belediyesinde STK Temsilcileri, muhtarlar ve bölgedeki kanaat önderleriyle bir araya geldi.

TÜRKİYE DEĞİŞMEK ZORUNDA

Belediye salonunda yapılan basına kapalı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Yapılan toplantının ardından açıklama yapan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin artık halk yönetimine katılmaları gerektiğini belirterek,. "Bütün farklı kimliklerin kendilerini özgürce ifade ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye'de değişmek zorundadır. Kürtler , sosyal, ekonomik, kültürel, alanlarda demokratik süreçlerin içinde olmalıdır. Kendi taleplerini, kendi isteklerini çok açık bir şekilde dile getirip bu yönetim içinde yer almalıdır. Biz buna demokratik özerlik diyoruz. Artık kararlar merkezlerin değil, halkın oluşturduğu, halkın ortaya koyduğu projelerle olmalıdır. Yoksa susturulmuş, bastırılmış bir toplumu eskisi gibi yönetmenin dönemi bitmiştir. Artık halk yönetime katılmalıdır, halk yönetime katıldığı taktirde de kucaklaşmayı gerçekleştireceğiz" dedi.

DEMOKRATİK CUMHURİYET İSTİYORUZ

Basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Gül'ün "Kürt sorunun hemen çözülmesi gerektiğini" belirtmeleri üzerine Türk "Bu sürecin çok doğru kullanılması gerekiyor. Yani bu söylemi seçimlere kadar götürüp, seçimlerden sonra farklı bir yaklaşımın endişesi var içimde. Bugün aslında sayın Cumhurbaşkanının söylediklerinde de bu endişe ve tehlike var. Eğer sorununun çözümü esas alınacaksa seçim hesaplarının, siyasi hesapların üzerinden değil, tüm bunları aşarak olumlu bir mantıkla yaklaşmak gerekir. Buradaki sorun seçimlerden iktidar olmaktan daha önemlidir. Anayasa da ana dil eğitim hakkının olması gerekir. Vatandaşlık kavramının, vatandaşlık anlayışının yeniden ele alınması ve yurttaşlık mantığıyla yaklaşılması gerekmektedir. Bizim istediğimiz demokratik bir cumhuriyet, demokratik ve herkesi kucaklayan adil , herkesin özgür olduğu, kendi kimliğini özgürce ifade edebildiği demokratik bir anayasadır" diye konuştu. Eş başkanları Türk ve Tuğluk daha sonra Yüksekova İlçesine geçti.

Kaynak: Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title