Haberler

Kurtdereli Yağlı Güreşleri

Güncelleme:

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz, ilçenin güreş merkezi haline geldiğini söyledi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet adına düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'ni değerlendirdi.

Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin güreş merkezi haline geldiğini belirtti. Balıkesir'in ve Karesi'nin artık güreş ile de anılacağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Karesi artık güreşlerin merkezi. Kurtdereli Güreşleri, 17 Ağustos itibarıyla dünya markası haline gelmiştir. Halkımızın ilgisi de son derece bizi memnun etti. Önümüzdeki yıl yapılacak olan güreşlerde seyirci kapasitesini arttırarak, meydanı çok daha modern bir hale getireceğiz. Güreşler usta-çırak ilişkisi içerisinde gelişen, dil, din ve ırk ayırmaksızın herkes tarafından yapılan, somut olmayan bir kültürel miras. Hz. Hamza döneminde başlayıp bugünlere gelen güreş bizim ata sporumuz. Önümüzdeki yıllarda, ilginin artmasıyla birlikte Kurtdere Er Meydanı'na yurtdışından  daha fazla pehlivan davet edilecek. Kurtdere Güreşleri'nin bugün itibarıyla bir marka oldu." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yılmaz Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title