Haberler

Kurtalan'da Numarataj Çalışması

Siirt’in Kurtalan İlçe Belediyesi tarafından mahallelerde numarataj çalışmaları başlatıldı.

Siirt'in Kurtalan İlçe Belediyesi tarafından mahallelerde numarataj çalışmaları başlatıldı.

Kurtalan ilçesinde yapılan adres güncelleme çalışmaları ile birlikte yeni oluşan sokak ve haneler tespit edilerek, numaralandırıldı. Üzerlerine boya ile numara ve isimleri yazılan ilçedeki bütün cadde, sokak ve hanelere numara ve isim levhaları takılıyor. Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, "İlçemizde adres güncelleme çalışmaları en son 2005 yılında yapılmış. 10 yıl içerisinde ilçemizde inşaa edilen haneler ve oluşan sokak ve caddelerin numarasız olması Kurtalan gibi büyük bir ilçe için çok büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği gidermek amacıyla yaptığımız adres güncelleme çalışmaları kapsamında haritada kayıtlı olmayan çok sayıda yeni sokak ve numaralandırılmamış bine yakın hane tespit edilmiştir" dedi.

Yapılan sayıma göre ilçe merkezinde 14 mahalle, 311 cadde, 4 bin 678 bina, 10 bin 302 konut, 732 işyeri ve 120 Kamu binası bulunuyor. İlçe nüfusunun ise 31 bin 652 olduğu belirtildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurtalan Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title