Haberler

Kurşun Kalemler Çiçek Açıyor

Gaziantepli girişimci Berkay Mamatoğlu'nun ABD'de gördüklerinden esinlenerek ürettiği, üst kısmındaki kapsülde tohum bulunan "çevreci" kurşun kalemler toprakla buluşturulduğunda yeşeriyor.

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantepli girişimci Berkay Mamatoğlu'nun ABD'de gördüklerinden esinlenerek ürettiği, üst kısmındaki kapsülde tohum bulunan "çevreci" kurşun kalemler toprakla buluşturulduğunda yeşeriyor.

Mamatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim için gittiği ABD'de gördüğü, üst kısmında tohum bulunan kalemlerin kendisini etkilediğini söyledi.

Okulu bitirdikten sonra ticarete atıldığını belirten Mamatoğlu, söz konusu kalemleri ABD'den ithal etmeyi düşündüğünü ancak sorun çıkması üzerine bunun mümkün olmadığını ifade etti.

Bunun üzerine aynı kalemden üretmek için harekete geçtiğini dile getiren Mamatoğlu, "Tohumları ilaç kapsülleri kullanarak kaleme yerleştirdim ancak toprağa dikildiğinde erimiyordu. Yurt dışından getirdiğim suda erime özelliği bulunan kapsüllerle yeşeren kalemi ürettim. Kalem kullanıldıktan sonra toprağa dikildiğinde içindeki tohuma göre çiçek açıyor" dedi.

Yeşeren kalemleri ilk olarak Gaziantep'teki belediyelere tanıttığını anlatan Mamatoğlu, "Belediyeler, şirketler, ilaç firmaları eşantiyon veya promosyon ürünü olarak alıyor. Yoğun ilgi var. Ürünün patentini almak için gerekli başvuruları yaptık. Kısa sürede sonuçlanmasını bekliyorum" diye konuştu.

-"14 ile 28 gün arasında yeşeriyor"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç da çevreci bir yaklaşımla üretilen kalemleri tanıtım faaliyetlerinde kullanmaya karar verdiklerini bildirdi.

Kalemlerin geri dönüşümlü olmasının önemine işaret eden Kıraç, çevre bilinci oluşturmak amacıyla Dünya Çevre Günü'nde 10 bin yeşeren kalem dağıttıklarını belirtti.

Yeni eğitim yılında öğrencilere de yeşeren kalem dağıtacaklarını dile getiren Kıraç, "Kurşun kalem tükenme noktasına geldiğinde toprağa gömüldüğünde 14 ile 28 gün arasında içeriğindeki tohuma göre yeşeriyor. Kalemlerde hem çiçek hem de sebze tohumları tercih ettik" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title