Haberler

Ağrı'da Kurbanlık Fiyatına Güvercin

Güncelleme:

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde oyun kuşu olarak adlandırılan güvercinler 3 ila 10 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde Halk dilinde "oyun kuşu" olarak bilinen bu güvercinlerin özelliği ise her yıl düzenlenen güvercin festivallerine katılabilecek niteliklere sahip olması.

GÜVERCİN FİYATLARI YETENEKLERİNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Hürriyet Mahallesi'nde yaklaşık 15 yıldır güvercin yetiştiriciliği yapan Selahattin Arslan (33), güvercinlerinin fiyatlarının yeteneğine göre değiştiğini söyledi.

Kaliteli güvercin soyunun her ırkta bulunamayacağını anlatan Arslan, "Güvercin beslediğim süre zarfında son iki yılda festivallerde başarı getirebilecek bir ırka rastladım. Güvercin besicileri arasında kaliteli güvercin ırkına rastlanılmasına 'damar bulmak' denir. Ben Kayseri ve Sivas illerinden aldığım güvercinlerin neslinde damar buldum. Şimdi yetiştirdiğim 30 güvercinin neredeyse hepsi festival güvercini. Kuşlarımın bendeki yeri ayrıdır. Yıllardır evimde beslediğim kuşlarım benim vazgeçilmez tutkumdur" diye konuştu.

Arslan, hobi haline gelen "oyun kuşu" yetiştiriciliğinde keşfedilen kuş türleri için bölgede 3 bin liradan başlayıp 10 bin liranın üzerine çıkan bir piyasa oluştuğunu belirtti.

FESTİVALDEN BAŞARILI DÖNEN KUŞLARIN FİYATI ARTIYOR

Daha önce Şanlıurfa, İstanbul ve İzmir'den kuşlarına alıcı çıktığını söyleyen Arslan, "Bir güvercinin oyun güvercini olması için yere tam inecekken geri dönüp en az 14 veya 15 takla atması lazım. Uçarken piste veya bahçeye 20 veya 25 defa inip tekrar yükselmesi lazım ve en az 70 metre yüksekliğe ulaşması lazım. Bu tür kuşların fiyatları 3 bin liradan başlıyor, otomobil fiyatına kadar yükselen kuşlarım var şu an. Ağrı, Iğdır, Kars ve diğer Doğu illerinde festival düzenleniyor. Festivalden başarılı dönen kuşlar ise inanılmaz fiyata satılıyor" ifadelerini kullandı.

İlçede hayvan besiciliği yapan Hakan Demir ise beslediği büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarının 2 bin liradan 6 bin liraya kadar değiştiğini kaydetti. - Ağrı

Kaynak: AA / Güncel

Hürriyet Mahallesi Taşlıçay Ağrı Politika Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, kapalı mı? IV. Baudouin kimdir? "Cüzzamlı Kral" kimdir? BİM AKTÜEL 14 MAYIS KATALOĞU! 14 Mayıs Salı günü BİM indirimli ürünleri! YALI ÇAPKINI 70. BÖLÜM FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm fragman tek parça izle! Seyran ölecek mi? İzmir 19 Mayıs Konserleri 2024! 19 Mayıs ücretsiz etkinlik ve konserler nerede? Hangi sanatçı nerede konser verecek? 19 Mayıs Ankara etkinlikleri: Ankara'da etkinlik olacak mı? 19 Mayıs etkinlikleri neler? ANKARA ETKİNLİK TAKVİMİ! KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127916 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak?
Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title