Haberler

Kurban ve Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram"

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle hayırsever vatandaşlara, “Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram” sloganıyla çağrıda bulundu.

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle hayırsever vatandaşlara, "Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram" sloganıyla çağrıda bulundu.

2007 yılından bu yana vekalet ile kurban kesim kampanyaları düzenleyen Türk Kızılayı Bilecik Şubesi, bu sene de hayırsever vatandaşlara "Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram" sloganıyla seslenerek, kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceklerini belirtti. Konu hakkında açıklama yapan Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Türk Kızılayı'nın artık geleneksel hale gelen vekaletle "Kurban Kesim Kampanyası"nın 2015 yılında da devam ettiğini ifade ederek, "Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak" dedi.

"İBADETLERİNİ AMACINA UYGUN, KURALINA UYGUN OLARAK YAPABİLECEKLER"

Türk Kızılayı'nın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini de aktaran Çınar, "Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu'nun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Türk Kızılayı, her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek. Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Suriye, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya, Çad ve Orta Afrika'daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayı'na kurban vekaletlerini verebilecek" diye konuştu.

"168 ÇAĞRI MERKEZİNDEN 7/24 BAĞIŞ"

Şube Başkanı Çınar, hayırseverlerin yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 690 TL ödeyeceğini, yurt dışı kurban vekalet bedeli için de 435 TL ödeyeceğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Bilecik Şubesi, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekaletlerini verebilecekler. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekalet sahipleri 4 taksit imkanından da yararlanabilecekler." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Türk Kızılayı Selami Çınar Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title