Haberler

Kurban Kesimi Eğitimi Tamamlandı

Güncelleme:

Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu ile ÇASGED'nin birlikte organize ettikleri 'Helal ve Sağlıklı Kurban Kesimi Eğitim Semineri' tamamlandı.

Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu ile Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü (ÇASGED)'nün birlikte organize ettikleri 'Helal ve Sağlıklı Kurban Kesimi Eğitim Semineri' tamamlandı.

Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Organizatörlüğünde Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen, Çanakkale Kasaplar Odası, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Eğitim Araştırmaları Birliği tarafından desteklenen 'Helal ve Sağlıklı Kurban Kesim Eğitim Semineri' tamamlandı. Çanakkale merkezden 10 kasabın Katılım Belgesi almaya hak kazandığı seminerler başarılı geçti. Seminerde, Çevresel Uygunluk Eğitimi ve Hijyen, İlk Yardım Eğitimi, Kurban Mahiyeti, Vücub-u Şer'i Hikmeti, Kurbanlık Hayvan Seçimi, Kesim Yapacak Kişinin Sahip Olması Gereken Meziyetler, İslam Fıkhına Göre Kesim Öncesi Hazırlık, Kurbanlık Hayvanın Kesime Hazırlanması ve Zapturapt Altına Alınması, Hayvan Kesim Eğitimi (Kesim Öncesi Muayene-İslami Kurallara Göre Kurban Kesimi),Kurbanlık Hayvanın Etinin Muhafazası (Kesim sonrası etin muayenesi) ve Zoonoz Hastalıklar konularında İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük ve İlk Yardım Ekibi, Ziraat Müh. Hayrettin Yürük, Prof. Dr. Tevhid Ayengin, Yrd. Doc. Mehmet Ali Yargı, Dr. Baver Coşkun ve Veteriner hekim Fatih Özden tarafından eğitim verildi. Seminer bitiminde katılımcılara "Helal ve Sağlıklı Kurban Kesim Eğitimi Katılım Belgesi" verildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title