Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bayramların insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik ve paylaşma gibi güzel örneklerinin sergilendiği özel günler olduğunu belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bayramların insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik ve paylaşma gibi güzel örneklerinin sergilendiği özel günler olduğunu belirtti.

Uğur, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bayramların islam aleminde birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunu ifade ettiğini belirterek, küskünlerin barıştığı, küçüklerin af dilediği büyüklerin ise affettiği günler olduğunu kaydetti:

Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün en yoğun olarak yaşanacağı bir Kurban Bayramına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Uğur, şunları kaydetti:

"Bayramlar, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik ve paylaşma gibi güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. Kurban Bayramı, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan müstesna bir bayramdır. Bayram günlerinde, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Selamlaşarak, kucaklaşarak, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak bayram sevincini çoğaltmalıyız. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken, gözlerimizin nuru olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garipleri de asla unutmayalım. Her biri birer kahramanlık ve fedakarlık abidesi olan şehitlerimize, gazilerimize vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Bu vesileyle, bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa, kardeşlik ve huzur getirmesini, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum. Başta vatani görevini yerine getiren kahraman güvenlik güçlerimiz olmak üzere, tüm hemşehrilerimin, soydaşlarımızın ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Edip Uğur Kurban Bayramı Balıkesir Politika Haberler

title